Бунт на военни срещу Путин, извършват се тайни арести

Полеви офицери и висши военни в Москва са се обявили открито срещу заповеди на президента Владимир Путин. Воюващи командири в Украйна били силно разочаровани от отказът на Кремъл да има примирие по време на Великденските празници. Да воюваме в дните, когато всички православни християни отбелязват мъките и възкресението на Христос е прекалено, разбунтували се офицери в частите, напиращи срещу Мариупол.

Това съобщават дипломатически източници от руската столица, както и военни наблюдатели на сраженията в Украйна.

 

Висши началници във военното министерство също се противопоставят на разпореждания на върховния главнокомандващ Путин. Те не приемали постоянните промени относно воденето на „специалната военна операция“. Последният пример е заповедта на всяка цена и с всички средства да се атакува „Азовстал“ и района около него и последвалото решение за преминаване към блокада.

 

Недоволство имало и по отношение на способностите на военния министър Шойгу и шефа на Генералния щаб ген. Герасимов да координират действията на войските в Украйна. Генерали се обявили няколко пъти срещу мародерствата, извършвани от чеченците и частната армия „Вагнер“ в Украйна. Недоволство в армията имало и от заплащането на тези наемници – между 4 до 10 хиляди долара, а за командирите им до 50 хиляди долара – докато руските бойци и офицери дори не получавали навреме своите ниски заплати.

 

Вече има арести на военни, изразяващи открито своето недоволство от случващото се в Украйна. Особено жестоки са мерките срещу критикуващите Путин. Напрежението сред командния и войнишкия състав расте, затова от Кремъл се опитват с арести и повдигнати обвинения да овладеят ситуацията.
Руският държавен глава бил решен да отстрани ако трябва и най-висши военни, но да продължи войната както той смята за правилно.

Бунт на военни срещу Путин, извършват се тайни арести (frognews.bg)