Бургазлии ревнаха срещу новата транспортна схема

Гневни хора, лишени от правото да пътуват с автобус, се канят да съдят общината за дискриминация

Няма логика хората от крайните квартали да бъдат лишени от възможността да пътуват с т. нар бързи линии, а тези, които все пак имат спирка на 200-300 метра от дома си, да са принудени да дават повече пари, за да стигнат до работните си места

Новата транспортна схема е като бомба, която може да взриви мира в най-“добрия“ град за живеене. Въпреки безпрецедентната ПР кампания и разходката на аванта, която общинската управа осигури на журналисти преди т. нар. бързи линии да влязат в експлоатация, се намериха сърдити и гилдията на пишещите събратя, които разтръбиха в социалните мрежи своята позиция за безумието, наречено „Интегриран градски транспорт“.

Още когато се пръкна идеята да се пръскат европейски пари, за да се стъжни животът на гражданите, Авантаж не пестеше критиките си към общинарите. Няма да ги спестим и сега, защото няма логика хората от крайните квартали да бъдат лишени от възможността да пътуват с т. нар бързи линии, а тези, които все пак имат спирка на 200-300 метра от дома си, да са принудени да дават повече пари, за да стигнат до работните си места. Гневни на кмета и неговите служители са стотици шофьори от ж.к. „Славейков“. Заради липсата на достатъчно паркоместа, в комплекса, те няма къде да паркират колите си. Ден преди Б2 да тръгне по бул. „Тракия“, паякът заработи ударно и много коли се озоваха в наказателния паркинг. Къде да паркираме сега, питат гневни бургазлии. Те са принудени да обикалят квартала, за да намерят свободно паркомясто, а после да се качат на автобус, за да стигнат до дома си, за да не им бъдат вдигнати колите.

Има клакьори, които цял ден обясняват колко е хубаво всичко и как народът, свикнал да мрънка, пак се оплаква, сподели във Фейсбук колежка от „Бургаски репортер“. Един даже каза, че от 2009 не се бил качвал на градски транспорт, ама иначе е много доволен, добавя тя.

Това е идиотска транспортна схема, както всичко сътворено от тази управа - големи думи, много прахосани и усвоени пари и никаква полза за гражданите, споделят бургазлии. Някои от тях дори се заканиха да съдят общината за дискриминация, защото новата транспортна схема ги лишава от достъп до т. нар. бързи линии. Половината „Меден рудник“ вече няма транспорт. Нас кучетата ни яли, добавя гневна дама. „Снощи ми се наложи да чакам 30 минути на студа на „Лакомата спирка“. До събота оттам минаваха автобуси, маршрутки, а сега само един „електрически файтон“, оплаква се възрастен мъж, който, доскоро пътувал с карта за 43 лева на месец. Използвал останалата в историята автобусна линия 211. Сега му се налага да държи в портфейла си две карти, за които е прахосал 70 лева, защото в бавните тролеи няма валидатори. Това не е частен случай. Десетки хиляди бургазлии са прецакани като него. Те са принудени, след като слязат от тролея, да тичат в галоп до новите спирки, за да хванат автобус. 

Бургазлии недоволни коментират :"Новата транспортна схема направи нашият малък град Бургас да изглежда по-голям! За да стигнеш от точка А до точка Б и разстоянието е например 3 км. , вече ще ти трябват не 15 минути, а поне 40!" , "Обяснете, моля, как се хващат автобуси в противоположни посоки от една и съща спирка с една и съща посока на движение?! Говоря за Терминал Юг. Единият спирал отпред, другият - отзад на една спирка?! Обяснявайте, моля, обяснявайте на хората. И да не вземете да кажете, че народа е прост и затова се бърка. Щото същия този народ гласува за ВАС и същия този народ ще ВИ посочи вратата на следващите избори."

"Под лупа" по avantage.bg