Бургаски регион почервеня на балотажа. Пустите му гербери станали московци ...

Червена е картата на България след два управленски мандата на Бойко Борисов.

Толкова червена никога не е била ...

Червена дори в „най-хубавият град“, чийто кмет е учил и проходил в бизнеса в СССР и Москва и дори бе спряган за евентуална кандидатура за президент на ГЕРБ, който декламираше :  „В това размирно и смутно време аз не съм съгласен, че на нас ни е нужен супергерой или супермен за президент. Аз мисля обратното. Аз мисля, че президентът трябва да бъде със сърце, с душа, да вниква в трудностите, да посочва проблемите на хората, да работи тези проблеми да бъдат решавани. Такъв ще е нашият президент – г-жа Цачева, която много обичам, уважавам и се отнасям с изключителен респект”. 

„Обвиняваха ни в неспособност да намерим подходящ човек. Обявяваха ни в страх от силната конкурентна кандидатура. Но истината  е коренно различна. Действителността е различна. Фактите говорят обратното. В момента всички социологически агенции показват, че дори да е неизвестен кандидатът за президент на ГЕРБ, ние ще спечелим доверието на хората”, коментираше Димитър Николов.

Той заяви и това, че местната власт му е пристрастна и заплахите не закъсняха ...

„Падне ли правителството, има голяма опасност големите проекти, които се изпълняват в момента в Бургас да спрат“, алармира областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев.  Ръководството на ГЕРБ даде дори при върхова  извънреден брифинг пред бургаските медии. На импровизираната пресконференция в шатрата до Часовника присъстваха всички депутати от партията – Димитър Бойчев, Иван Вълков, Семир Абумелих, Диана Йорданова, Румен Желев. Те сигнализираха, че има опасност развитието на Бургас да спре, защото до този момент ГЕРБ е гарантът на процесите, които промениха града. 

И това с парите от данъците на всички българи, а не с парите на ГЕРБ ...

Толкова много си обичаха „майката“ бургаските гербери, че дори при върхова мобилизация и при избиратели в още 10 общини с кметове от ГЕРБ в региона постигнаха едва 78 218 гласа при  71 232  гласа за кмета Димитър Николов на местни избори през 2015 г. ?!

 

Само някакви си 7 хиляди гласа в повече, въпреки всички субсидии, пари оттук и оттам раздадени от Винету, за да изглежда Бургас като крепост на ГЕРБ, въпреки всички усилия на ДОСТ и на притиснатите роми работещи тук и там с герберска благословия ?!

Ако бях на мястото на вожда бих се заинтересувал, кой и как го е предал при тези условия, за да стане Бургас – червена крепост отново, но това не ме интересува, най-малкото защото не харесвам ГЕРБ ...

"Под лупа" по avantage.bg