България е разделена, защото Борисов предпочете да застане на страната на Пеевски и Доган. Сам си избра съдбата.

Ilian Vassilev

Тъй като виждам, че мутрожандарите изпълняват заповедите на Борисов да пребиват протестиращи, които ги мъкнат зад колоните на МС, след което ги ритат, въпреки че са с белезници ви призовавам да заснемете всички жандармеристи и полицаи, особено да обърнете внимание на номерата им, по които след това могат да бъдат разпознати, защото повече са с маски. Случаите на полицейско насилие са безспорно доказателство, че Борисов ще си брани властта с кръв.
Полицаите упражнили насилие, ще си получат заслуженото. До един. Не само уволнение.
Утре съм на линия. И в други ден.
Преминахте червената линия мутри на власт и в униформи.
"Защото посяха вятър, ще пожънат бури".

Толкова съм вдъхновен от това, че младите се събудиха. През всички тези години вярвах, че един ден това ще се случи.
Стана. Този път Борисов не позна.
Писна ни. И този път младите се включиха. И това е голямата ми надежда и разлика.
Автобусите си тръгнаха, Борисов насилникът остана да разчита на жандармерията и мутрите.
Такъв автогол си вкара с контрапротеста, че няма накъде, защото показаха слабостта на "народната" си подкрепа. Електоратът му предпочете да стои в канцелариите си. Лоялността им автоматически минава към следващия "силен".
България е разделена, защото Борисов предпочете да застане на страната на Пеевски и Доган. Сам си избра съдбата.
И нека подскажа защо този път няма да бъде като през 2013 година.
Първо, има зверска умора в ГЕРБ от властта, нямат енергия, няма свежест, няма идеи, няма кадри. Сравнете първия с последния кабинет на ББ и ще видите огромна разлика и като интелект и като професионализъм. Борисов е сам, убийствено сам. Неговите назначени политици - "куфари" от ГЕРБ чакат указания, возят се на задната седалка, но не проявяват никаква инициатива или готовност за го защитят.
Второ, през 2013 година ГЕРБ беше срещу Пеевски и Доган, голямата част от привържениците бяха на улицата и благодарение на това обраха протестния вот срещу предалия си на Пеевски Станишев. Днес нещата са коренно противоположни - Борисов е говорител на Пеевски и Доган.
Трето, нито един от големите проблеми на България, и особено предстоящата "дупка" и криза не са по силите на ГЕРБ да ги реши с капацитета си за управление. Де факто всичко лошо тепърва предстои и най-лошия вариант е това правителство да остане на власт с неясната структура на властта, при която задкулисието реално контролира повечето министри.
Това правителство не може да се справи с раковото образувание наречено корупция, която изсмуква жизнените сили на организма на България. Егоизмът на групата политици и олигарси около Доган-Пеевски-Борисов и Гешев достигна и премина прага на поносимост на жизнено важните социални и икономически системи.

Фейсбук