България най-бедна в ЕС и с най-евтин ток, но 4 пъти по-скъп от този в Украйна

България била с най-евтин ток в ЕС, но и в пъти по-бедна от останалите членове ????

Това не е за хвалба, нито оправдание за смешните ни доходи водещи до бедност 80% от българите, които предпочитат да студуват в тези мразовити дни ...

Цената на електроенергията през първата половина на 2017 г. е била най-ниска в България от целия Европейски съюз, сочи анализ на Евростат, цитиран от Би Ти Ви.

У нас сме плащали по-малко от 10 евро за 100 киловатчаса, докато в Дания и Германия - над 30 евро за 100 киловатчаса, където е и най-скъпият ток. Анализът сравнява цените за първите шест месеца на 2016 г. и същия период на тази година, като отчита леко намаляване от 0,5 на сто за полугодието. Средната цената на еленергията в Евросъюза е 20 евро за 100 киловатчаса. Страната ни поддържа най-ниски цени и на природния газ – около 3,3 евро, като по този показател пред нас е само Румъния.

Българите обаче са на дъното и по заплати, като се разминават в пъти с тези в други европейски страни. Една статистика от 2015 г. показва тези разлики - докато в ЕС заплащането в частния сектор достига средно по 25,9 евро на час, то у нас е на най-ниското ниво - 4,1 евро на час. В Дания за 60 минути работа бихме получили 42,7 евро, в Белгия - 41,1 евро, Швеция - 40,1 евро. В Румъния заплащането е било 5 евро на час.

Минималната работна заплата в България е приблизително 6 пъти по-ниска, а цената на тока е по-ниска от тази в Германия едва 3 пъти ... И кой е по-богат тогава, г-да еврочиновници ?!

Ами как да коментираме цената на тока в Албания, Сърбия, Украйна, която е до 4 пъти по-ниска от нашата цена, а доходите ни са с незначителни разлики при това, че вече 10 години сме член на ЕС ????

Осем от тези 10 години управлява Господарят на танца със саби и като видим резултат направо ни е отрязъл зелката ???? 

Това са официалните данни на НСИ -http://www.nsi.bg/bg/content/11502/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0...

Тъжна картинка, българи ... На фона на слепота и овчедушие народецът си ги избра трети път да го управляват и да го загробват ????

Народ ли сме ????

Христо Луков

"Под лупа"