Български митничари хванаха жена с 200 000 евро

Гъркинята е била скрила парите под дрехите й

Митничари от пункт „Капитан Андреево“ хванаха гръцка гражданка, която се е опитала да влезе в България с 200 000 евро без да ги декларира. Парите са били разделени на пачки от по 50 00 евро по тялото й.

Недекларираната валута в размер на 391 166 лева е открита при проверка на пътнически автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.

На пункта шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При по-щателната проверка обаче, митничарите забелязали странна препаска, разделена на много джобове един до друг. Приспособлението било опасано около кръста на жената, но под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се „патрондашът" е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.

money3

48-годишна жена с гръцко гражданство е уличена в контрабанда и срещу нея е образувано досъдебно производство. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

В сходен случай през почивните дни, отново при проверка на турски автобус, в личния багаж на един от пътниците митническите служители са открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.

BIG5.BG