Валя Ахчиева: Доказах, че председателят на Софийския градски съд няма българско гражданство

Председателят на Софийския градски съд няма българско гражданство Алексей Трифонов, стана ясно в Комисията по ревизия в Народното събрание. Новината съобщи журналистът Валя Ахчиева.

Дадох възможност на Алексей Трифонов да даде своята гледна точка. От пресцентъра на Софийски градски съд ми изпратиха отговор, че той е български гражданин, тъй като е бил войник. Това заяви в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком Ахчиева. Тя уточни, че е отнело години да бъде извършена проверка заради нежеланието на институциите. Въпреки това служебното правителство извършва такава.

 

„Специална комисия е направила анализ и се е произнесла, че той няма българско гражданство, защото българският акт за раждане е издаден без правно основание. Няма решение от родителите за българско гражданство.“, добави тя.

 

„Сега съм в преговори. Спряха предаването ми в ТВ+. В преговори съм, няма да издам къде. Ако няма договорка, ще продължа да излъчвам в моя Ютуб канал.  Няма истинска медийна среда в България“, добави журналистката.

Валя Ахчиева: Доказах, че председателят на Софийския градски съд няма българско гражданство (frognews.bg)