Вие си мислите, че някой от тези медии решава какво да гледате като теми.Борисов или някой от неговите пажове се обажда на шефа на информация в БНТ, БТВ или Нова и казва това е новата ни тема

Ilian Vassilev

Въпросът за медиите стои преди съдебната реформа, защото в сегашния си вид и контрол на задкулисието реформите стават непопулярни преди изобщо да се състоят.
Ето кой определя дневния ред в сутрешните блокове - ГЕРБ. Вчера Деница Сачева вкара темата с "огромното нарушение" - внушението е политическо и манипулативно - при смяната на ръководството на ББР. Ако си спомняте, смяната стана не тогава е след това след увеличение на броя на членовете на надзорния съвет.. Информационно ГЕРБ запушват с помощта на сервилни медии темата за това какво реално се случваше в ББР, за заемите, които не се връшаха и т.н.
Имат пари, плащат си. Проблемът е, че вие си мислите, че някой от тези медии решава какво да гледате като теми.
Борисов или някой от неговите пажове се обажда на шефа на информация в БНТ, БТВ или Нова и казва това е новата ни тема. И сервилните го включват в темите за покритие, а вие го гледате в сутрешните блокове. А единственото, което правят за да балансират е да поканят представител на ПП за да не излезе, че са просто рупор на ГЕРБ. Но вече темата е легитимирана в общественото пространство и корупцията в ББР е заместена от махленски скандал.
За ПП е много по добре изобщо да не се връзват и да оборват тези опорни точки, или ако го правят да го правят от точка - брифинг която е тяхна и за всички медии, а не да се връзват на медийната игра на ГЕРБ. Да оставят ГЕРБ да си шества безконтролно в медиите. Хората не са прости ще се усетят.
Пиарите на ГЕРБ - най-главният Борисов - създават изкуствени скандали и медиен дневен ред за да отклоняват вниманието - като с кодовете на машинното гласуване, което е обида за всеки средно интелигентен човек. Извинете на това е равностойно на кемтрейлсовете!?
Проблемът с медиите, които усилват тези опорки на ГЕРБ и де факто съучастват в прикриване на големите теми за корупция и отказа от управление е на медиите.
Не мога да направя нещо особено защото съм отново в черния списък след кратък флирт на БТВ и Нова, просто Борисов отново се е обадил и си платил за да не ме канят. Но мога да продължа да ви информираме през Алтернативата и през социалните мрежи.