Връзката ДПС-Янко Станев-ГЕРБ-Марио Шиваров = 100 000!

Връзката ДПС-Янко Станев-ГЕРБ-Марио Шиваров = 100 000!От звуков носител на спец­службите лъсва информацията, че довереният човек на шефа на ГЕРБ – Варна Павел Димитров – Марио Шиваров е в тясна финансово-комплиментарна връзка с председателя на общинската организация на ДПС – Варна Янко Станев. Според носителите на ДАНС Янко Станев сам се е хвалил, че е дал 100 000 лева за спасението на фирмата на активиста на ГЕРБ – Варна Марио Шиваров. Цената – за да остане председател на комисията по финансии в местния парламент.

Разработка на ДАНС е прихванала топлата връзка между шефа на общинското ДПС – Варна Янко Станев и „гуру” на кмета Кирил Йорданов и дясната ръка на председателя на ГЕРБ – Варна Павел Димитров – Марио Шиваров, разкри afera.bg

Връзката е оценена на 100 000 лева, за което е засечена хвалбата на Станев, че е помогнато на фирмата на Марио Шиваров. Като довереник на Павел Димитров, Шиваров е трябвало да лобира Станев да задържи поста си на шеф на финансовата комисия в местния парламент.

Както вече възроптаха редови гербаджии, Марио Шиваров е лицето в ГЕРБ – Варна, което изпълнява директните поръчки на Павел Димитров, а фирмата му е със задължения и броженията около включването му на преден план в листата за общински съветници омерзи редовите гербаджии.

Според източниците ни от ДАНС, прихваната е и подписана декларация за „менкането” на 100-те хиляди между гербаджията и топ-депесерина.

От спецслужбите са напълно наясно, че парите не са декларирани по данъчен път и е само въпрос на време да произтече акция „стохилядниците”.

Afera.bg