Връзките между Nexo и ГЕРБ

 
Част 2 - връзките между Nexo и ГЕРБ
Разследване на Бивол доказа връзката между Nexo и Бойко Борисов.
1. Бащата на Тренчев е бил съдружник с Борисов през 90-те.
2. Шефът на охраната на Nexo също е приятел и съдружник на Борисов от т.нар. бизнес кръг Банкя. 

3. Борисов е откривал бутици на майката на Тренчев.

Започваме с това, че Бърд са били заплашвани от адвокати на Nexo
да свалят публикация на Атанас Чобанов, съдържаща информация за фирмата.
Бащата на Антони Тренчев се казва Антони Панайотов Тренчев и е бил агент на Държавна Сигурност. Агент “Петров” е бил много ценен кадър и е работел в мисията на ДС в Бон. Да не забравяме, че преди да стане главен секретар на МВР Бойко Борисов е бил вербуван от Централна Служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) като агент “Буда”.
През 1997г. Тренчев старши става бизнес съдружник с Бойко Борисов - заедно управляват фирмата “Джи енд би травъл къмпани” в продължение на 10 години.
Интересно ще е да проследим дали на временната комисия по въпроса Нексо, свикана от ГЕРБ с цел да вдигне шум най-вече около даренията за Демократична България, ще се разгледа и темата за връзките на криптобанката с Борисов. Остава въпросът и доколкото българската прокуратура изобщо е компетентна да разследва случаи, свързани с криптовалути. И дали зад тази шумна ПР акция не се крие поредното желание за изземване на частен бизнес от кръговете около ГЕРБ и ДПС, които, както знаем, работят в пълен синхрон с Гешев.