Всеки месец в продължение на 7 години фирми - пощенски кутии превеждат по 200 000 долара за фирма на депутата от БСП

Всеки месец в продължение на 7 години фирми - пощенски кутии превеждат по 200 000 долара за фирма на депутата от БСПСтранната нервност, граничеща с истерия, която демонстрира депутатът от БСП Румен Овчаров покрай приватизацията на “Булгартабак”, намери своето логично обяснение.

 

Сензационни документи хвърлят светлина върху най-голямата корупционна афера на прехода, твърди седмичникът „Уикенд“.

В рамките на 7 години от “Булгартабак” са източени 21 милиона долара, които са преведени в банкови сметки, посочени от Румен Овчаров. Най-вероятно парите не са били предназначени единствено за Овчаров, а бившият енергиен министър се е отчитал на още няколко места по веригата, допускат посветени.

Други обаче коментират, че Овчаров не обичал да дали с никого и с това се обяснявала абсолютната му изолация в БСП. Публична тайна са неговите войни с лидера на БСП Сергей Станишев и с лобито около Румен Петков.

Явно митовете да поддържани банкови сметки в Швейцария и Австрия ще излязат напълно достоверни. В продължение на 6 календарни години - в периода 2005 – 2010 г. всеки месец Овчаров е получавал по 200 000 долара от “Булгартабак”. Парите са били източвани чрез външнотърговските дружества на тютюневия холдинг и няколко определени компании. Това са подбрани фирми – пощенски кутии. Парите са давани на Овчаров за да може всячески да саботира приватизацията на тютюневия холдинг.

След 2010 г. Румен Овчаров се увълчва още повече. Внезапно той настоява парите, които му се дават, да се увеличат. Оправдава се, че вече му коства повече да балансира и саботира раздържавяването на тютюневия холдинг, твърди изданието, без да посочва факти за това.

Така сумата нараснала с още 350 000 долара. В последната година, Румен Овчаров взема всеки месец по 550 000 долара. Простите сметки показвали, че за 7 години той е взел 21 милиона долара.

„Уикенд“