Всички трябва да започнем да мислим бързо как да отнемем от тази диктатура на Борисов възможността да взима решения или по-точно да продължава да върши почти нищо.

Stefan Gamizov

Ще кажа няколко кратки ясни неща базирани на мащабни научни изследвания, а не на заклинанията на мангъровците, както и корумпираната марионетна на Москва шайка управляваща България. Ще говоря както трябва да ви говори политик, който знае повече от това да шофира “джипка”, макар да не съм политик.

1. Ако не носите маска шансa да се заразите с COVID-19 в близък контакт e 17.3%. С маска той ще бъде 3.6%. Социалната дистанция е абсолютно най-важното нещо.

2. Абсолютна безотговорна лъжа е, че смъртността от COVID-19 е същата като при сезонен грип. Тази лъжа се повтаря, защото е удобна за корумпираните управляващи, които не знаят, не могат и корупцията ги е смазала до степен да са неспособни да взимат правилни решения от главите на по-умните и по-можещи от тях.

3. Смъртността от COVID-19 e между 3% до 4% и варира само на основа способностите на здравната система да поема тежки случаи и да полага скъпи дълги грижи с много персонал и медикаменти за тях. За сезонният грип смъртността е 0.1%. Или COVID-19 e поне 30 пъти по-смъртоносен.

4. Дори държавата с най-добре осигурена и финансирана здравна система в Европа в лицето на Швейцария, която е на космически величини разстояние в това отношение от България с 2 хиляди реални интензивни легла с цялата възможна апаратура за всяко и достатъчно персонал за 24 часова грижа за всеки попаднал под такава интензивна грижа успя да достигне процент на смъртност от 1.2%. Това означава, че най-малко всеки втори до двама от трима мъртви в България от COVID-19 е могло да бъдат спасени. Милиардите основно за магистрали убиват, освен, че са се превърнали в корупция.

5. Водещите две ваксини базирани на т.нар “mRNA” технология всъщност водят началото си от дългогодишни изследвания за нов подход в борбата с рака. В тази технология няма нищо ново и затова тези ваксини бяха произведени бързо и не показват забележими странични ефекти при тестовете. Представяйте си вируса като ракова клетка, която е атакувана след инструкция на имунната система. Много е вероятно тази пандемия да даде огромен тласък в лечението на рака.

6. Всеки антиваксър не само заплашва по време на тази пандемия живота на много хора, както и непредвидимо увреждане на качеството на живот на преболедувалите, защото подклажда теории на конспирациите, а и всъщност се бори срещу едно от най-обещаващите бъдещи лечения на рак.

7. Българската здравна система вече е в колапс. Защо, вече казах. Моля ви, носете си маските, мийте си ръцете, не ходете по заведения, не се събирайте с хора, защото лекарите и сестрите са малко и макар да извършват героизми не могат да се погрижат за всички.

8. Всички трябва да започнем да мислим бързо как да отнемем от тази диктатура на Борисов възможността да взима решения или по-точно да продължава да върши почти нищо. Първата ни задача е, да се ликвидира тази пасивност на тема ваксинация и да чакаме някой в Брюксел да реши този проблем, както и да се спре всякаква пропаганда срещу реалността с тази пандемия и ваксинацията.

Фейсбук

снимка : https://www.pikist.com/free-photo-ifbja/bg