Възходът на една от вероятните 99 % кандидат - президенти на ГЕРБ

Снимка : bTV

Вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да е сред имената Цецка Цачева,Йорданка ФандъковаТомислав Дончев и Димитър Николов е 99%. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” Цветан Цветанов, зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб.

Преди два месеца Председателят на НС Цецка Цачева бе освиркана при откриването на събора в Рожен, предаде БГНЕС. Още при обявяването на имената на гостите на събитието, събралото се множество даде ясно да се разбере, че те не са желани там. След едноминутното мълчание в памет на жертвите от Ница, водещата покани кмета на Смолян, който бе приет радушно, но след това представи председателя на НС Цецка Цачева и последва втори тур на бурни освирквания. (http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/osvirkaha-cecka-cac...na-sybora-v-rozhen-video)

 

 

 

Преди половин година шефът на Агенцията Автомобилна администрация Цветелин Цветанов и още 14 служители в София, Видин и Враца бяха арестувани.

В сейфа на Цветанов на работното му място са намерени рушвети, прибрани от него само за последните 3 работни дни - 13 000 лева и 6000 евро. Според непотвърдена до този момент официално информация в жилището на Цветанов са открити още около 200 000 лева, при обиск в апартамента на държавния служител е открит и ключ от сейф в обществен трезор, който все още не е отворен. А общо е прибрал 2 милиона за 14 месеца, гръмнаха медиите.
 
В публичното пространство се шегуват, че операцията се казва Цъфнал ГЕРБ, по едноименното парче на Цецка Цачева.  Цветанов не само, че е от Плевен, а и е другар на главния секретар на парламента – бивш плевенски таксиметров шофьор, който си остана шеф на администрацията на НС, въпреки съда за корупционната поръчка за автомобилите през първия мандат на ГЕРБ.

"Най-важното в цялата работа е кой е сложил чадъра на този човек отгоре. Защото утре ще дойде друг и той ще върши същото. В конкретния случай трябва да отговаря председателят на парламента Цецка Цачева, защото арестуваният Цветелин Цветанов е нейна номинация и лично тя го е предложила на Ивайло Московски", коментира Георги Кадиев. - (http://19min.bg/news/8/74965.html )

През февруари 2015 г. стана ясно, че Румен Данговски, съпруг на парламентарната шефка Цецка Цачева е назначен на работа в държавната фирма Ръководство "Въздушно движение" (РВД). Кадровата новина е скандална, защото Данговски е инженер-архитект, както сама Цачева го представя, а постъпва в служба, която е на светлинни години от уменията му.

Той ще бъде експерт в сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки”. Истината е обаче, че съвсем скоро Данговски ще оглави отдела, защото сегашната началничка излиза в пенсия. Такова било нареждането "отгоре".
 

До неотдавна съпругът на Цачева бе на топло местенце в „Булгартабак“ - фирма, която според мнозина е на депутат от ДПС Делян Пеевски. С този факт се обяснява и гробното мълчание на председателят на парламента по ултра скандалния казус с превръщането на брой от "Държавен вестник" в притурка на издание на семейството на Пеевски в края на миналата година. По закон единствено Цачева може да разпорежда на "Държавен вестник", който публикува приетите закони и рапоредби.

 

Вече месец тя отказва да отговори на журналистически въпроси, кой е разрешил

подигравката с "Държавен вестник", която е и драстично закононарушение.

Съпругът на Цачева знае мръсните тайни около приватизацията на "Булгартабак" и затова тя се ползва с благоразположението на Пеевски и останалите шефове от ДПС, твърят депутати.

 

Сега Румен Данговски, който преди време в Плевен е проектирал гробищни и църковни паркове, а Цачева е работила като юрисконсулт на общината, ще се изявява в ново амплоа. Очевидно ненаситността на някои хора от властта няма гриници, коментират обикновени членове на ГЕРБ. Заплатата на Данговски ще стартира от "ниското" ниво 4,500 лв, плюс премии, които понякога достигат десетки хиляди лева. В пакета влизат още безплатно гориво, санаториално лечение, плащане на служебни обяди и вечери, СПА-процедури, пари за облекло, храна и пр. Това прави приблизителен доход от 7-8 хилядарки месечно. Когато стане началник Данговски ще получава с още поне 3 хил. лв отгоре, коментират служители от РВД - (frognews.bg/news_85502/Naglost!-Majat-na-TSetska-TSacheva-porednata-kalinka-v-RVD/).

Още по-рано във времето Интернет мрежата припомня, че мъжът на парламентарната шефка Цецка Цачева е назначен в дирекцията, която управлява собствеността на „Булгартабак“ през 2010 г. Румен Данговски е архитект по професия, но е назначен като експерт в тютюневия холдинг. Той е на работа там от 12 октимври 2009 г., но първоначално е на изпитателен срок от 3 месеца. От 2010 г. арх. Данговски е на постоянен трудов договор. Дирекцията, която той ръководи през същата година е звеното, което общува с Агенцията по приватизация за преминаването в частни ръце на холдинга, а самият Румен Данговски е човекът, през когото минават всички дейности по приватизацията, тръби родната преса през 2010.

Близки до холдинга споделят, че архитектът е позициониран в дружеството без конкурс, въпреки че „Булгартабак“ твърди, че формално процедурата за назначаване на работа е спазена. Изискванията за назначаване били висше образование, над 3 години трудов стаж, компютърна грамотност, добри комуникативни способности, умения за работа в динамична среда и бързо вземане на решения, творчестко и аналитично мислене.

Арх. Румен Данговски е проектирал гробищни и църковни паркове, твърдят запознати от гилдията - (worldtodaybg.com/2013/03/29/цецка-цачева-фризурите-апартаментит/).

Ако описаното според публикациите цитирани тук е такова, то Възходът на един бивш член на БКП и настоящ виден член на ГЕРБ и вероятен кандидат за президент е много явен и отблъскващ, но изборът е въпрос на Вашата преценка...

 

burgas - podlupa.com