Въпрос на чест и чист патриотизъм всеки днешен българин да брани Родината срещу агентите на руско влияние, които отнемат и ресурси и перспективи на развитието ни.

Ilian Vassilev

Явно посланик Митрофанова се "прозява" в своето "авторитетно" общество на своеподобни и оформя чувствата си в подобни нескопосани ФБ демарши. Прозявката е рефлекс при кислороден глад на мозъка, ако е колективно състояние, имате нужда от терапия. 
Първо, позицията на посолството е шизофренна - от една страна висшето ръководство на РФ, последен Лавров, през последните години, плаши и громи усилването на присъствието на НАТО в Черно море и плаши с последствия в случай на нови бази, а от друга не били против цивилизационния ни избор и членството в НАТО. Уважението на суверенитета на България означава уважение към правото на стъпки в сферата на сигурността - когато и както преценим. А не агенти, които убиват и взривяват.
Второ, посолството пряко координира усилията на русофилските партии да намерят политическо присъствие в Парламента, както и опитите да се насити предизборната кампания с проруска тематика и изказвания. Няма нито едно критично мнение от страна на официални руски власти или медии на Кремъл, включително посолството, по отношение на ГЕРБ, БСП и особено ДПС. Остриетата в кампанията бяха Костадинов, Сидеров, Малинов, но за пореден път ще останат извън НС. Лоша новина, посланик Митрофанова. Уж вашите читатели говорят за 90 процента от българите русофили, а един депутат не могат да вкарат в парламента от русофилските партии. Няма проблем да си създавате виртуална действителност, помага да живеете в мисловен комфорт, но България се промени и продължава да се променя.
Трето, Кримският полуостров не е част от РФ по международното право и скоро няма да бъде. За това не е признат от нито една държавата на ЕС и НАТО и няма да бъде признат. Факт.
Четвърто, газовата война на РФ срещу ЕС е неоспорим факт, и приказките тук - че Газпром направим огромен жест като намалил цената наполовина, не може да прикрие още по-неоспоримия факт, че Кремъл води война срещу вноса на конкурентен азерски газ, срещу инфраструктурата Ай Джи Би, която може да пренесе конкуренен газ. Нищо че азерския газ е ТРИ пъти по-евтин. И няма нищо изкуствено в посочване на фактите и особено на един, че няма НИТО един руски енергиен проект, в който ползата за България да е по-голяма или поне сравнима с ползата на Русия.
И да напомня, че посланик Митрофанова е висш, но чиновник в руската дипломатическа служба, със сигурност скоро в категорията бивш /по обективни причини/.  Така че иронията и снизхождение на тема "чиновници" е само унизително.
Нека провери в българската история - най-светлите умове на българската нация попадат в категорията "русофоби" /в интерпретацията на посолството/ като се започне от Раковски и Левски, мине през Стамболов и Димитър Благоев, Генерал Колев, княз Батемберг, царете ни, та до ден днешен. За това е въпрос на чест и чист патриотизъм всеки днешен българин да брани Родината срещу агентите на руско влияние, които отнемат и ресурси и перспективи на развитието ни. 
Вземете си корупцията и модела обратно в Русия, и моето Отечество ще излети към върховете на световното развитие.

Фейсбук