В България и днес арестуват за съпротива срещу съветската окупация

Пет минути стигнаха на моторизирания полицейски вариант на “руските вълци” в България от Първо районно управление в София  да изпълни заръката на руското посолство да бди срещу посегателства на българи срещу Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Ще получат похвала от руските си началници, които ги снабдиха с модерни камери с по-голяма разделителна способност от преди за шпиониране на свободолюбиви български.

Две полицейски патрулни коли с шест униформени служители от винаги поддържания в бойна готовност за целта екип, следящ на отделен монитор главния обект на съветско-българската “дружба”, реагираха мълниеносно тази сутрин на инициатива на привърженици на демонтирането на МОЧА да заличат със сив бронзов спрей позлатената признателност за съветската окупация на България. Задържаха “извършителя” Мартин Заимов, член на нашата неправителствена организация. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нейният председател Кубер Сапарев, по случайност останал на свобода, но присъствал на полицейската акция, написа в мрежата:

“Опитът ни с Мартин Заимов да прикрием позорния златен надпис със сива боя завърши на петата минута с две патрулки и шест служители на полицията. Ех, ако така хващаха и измамниците и крадците…”

” Скъпи съмишленици, към момента Мартин Заимов е с мярка “задържане до 24 часа” в 1-во РПУ. Моля тези от вас, които имат възможност, да дойдат тук сега!”

В ранния следобед неправомерно задържаният Мартин Заимов беше освободен след като е написал в обяснението си пред полицаите( както ми сподели в телефонен разговор), че самият МОЧА е в режим на нарушаване на българския закон за престъпния характер на комунизма.

А от БНТ, типично, избраха да цитират “меродавен” източник, т.е гузната полиция, която отрекла, че става дума за финансиста Мартин Заимов. https://bntnews.bg/news/policiyata-zadarzha-mazh-opital-da-zalichi-nadpi...

Ако някой продължава да се прави на неразбрал, нека да го кажа отново: въпросът за доминиращите над столицата и други големи български градове монументи на окупационната червена армия е политически. Определящ е като Берлинската стена кой стои на прозападни и кой на просъветски позиции.

Докога политическите партии ще се снишават по Тодорживковски и ще се правят, че тази стена не съществува?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Линк към съдебно решение във връзка с подобен казус, по който съдът оправда “извършителя”, което не пречи на полицаите да следват инструкторите на руското посолство и да задържат “извършители” за същото. 2021-07-28-ndelo-259-2021

https://ivo.bg/2021/09/26/%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0...