В България няма бизнесмени, а робовладелци. Важното е робите да ви работят за 600 лева по 10 часа на ден

В БЪЛГАРИЯ НЯМА БИЗНЕСМЕНИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ

Мнението на българските бизнесмени относно „робите на труда“ отдавна не е загадка за мен.

Покрай работата ми съм се нагледала на мастити бизнесмени, смело решени в анцуг и златни ланци или излъскани джендърчета, получили пари незнайно откъде, които се чудят как да прецакат работниците си.

Това, което ме изумява, е наглостта, с която заявяват, че жените трябва да се връщат още след първата година на работа, а минималната заплата била висока! Жените губели трудовите си навици! НИКАКВА МИСЪЛ В КУХИТЕ ИМ ГЛАВИ, МИСЛЕЩИ САМО ЗА ПАРИ!

В тази държава трябва да се раждат деца, и то БЪЛГАРЧЕТА , за да има кой да ви работи и след 20 години! Ама не мислите за това, нали? Важното е робите сега да са налице, да ви работят за 600 лева по 10 часа на ден и извънредно, а вие с печалбите вместо да плащате редовно заплатите им, да си купувате нови мерцедеси!

Защо не инвестирате например във ведомствени детски градини, за да стимулирате майките да се върнат по-бързо на работа? Ааа, сетих се защо – защото тези пари ви трябват за лъскавия ви живот, който ви осигуряват робите.

 

И причината е една: В България много рядко има едър бизнесмен, който с честен труд се е издигнал и е успял. Повечето са или деца на мама и тати, които са ги спонсорирали, или са били в контрабандния бизнес, накратко престъпния, или са близки до управляващите и печелят от поръчки и договори с държава и общини. Те смятат, че народът е ДЛЪЖЕН, РОБИТЕ СА ИМ ДЛЪЖНИ ДА РАБОТЯТ, ДЛЪЖНИ СА ДА ЧАКАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ С МЕСЕЦИ, МАЙКИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СИ ЗАРЯЗВАТ ДЕЦАТА И ДА СЕ ВРЪЩАТ ДА РАБОТЯТ И ДОРИ ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ БОЛНИЧНИ И ОТПУСКИ!

НАГЛОСТ!
И защо например не се обърне внимание на едни други „майки“, въпреки че думата не е точна. Които раждат чавета на конвейер и всички плащаме, за да ги издържаме да лежат и да произвеждат нови чавета, чиято единствена цел в живота отново ще бъде възпроизводството! Ама на бизнеса не му пука от това!

И при тази демографска криза какво ще правите??? Ще внасяте мигрита? Кой ще ви работи за жълти стотинки и ще ви търпи простотиите?

ИЗВОДЪТ: ДЪРЖАВАТА, ПОЛИТИКАТА И БИЗНЕСЪТ МРАЗЯТ МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА, МРАЗЯТ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, МРАЗЯТ ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ ИМАТ НЯКАКВИ ПРАВА.

Ако трябва да посоча обобщен образ на българския бизнесмен, това са семейство Баневи – прости като цървули, забогатели защото са подставени лица и са им дали да въртят едни пари, самовлюбени и нагли!

А синдикатите пригласят на робовладелците. Защото и те са купени!

Елена Гунчева, Фейсбук