В основата, в генезиса на тази епидемия стоят мръсни, много мръсни; мощни, много мощни, финансови и политически не публични интереси.

панайотов панчо

 

Суматохата, хаоса покрай вируса продължава. Продължава тъпотията с ваксините.
Тук на тази страница, още в първите дни от кампанията за ваксиниране написах:
Да започваш масово ваксиниране, по време на епидемията е антимедицинско, безсмислено. И написах защо.
Защото се ваксинират без доказана индивидуална нужда.
Защото по време на епидемията има много хора, които без да знаят са изработили антитела, други са заразоносители- в тялото им вече се намират вирусите. ( А ваксините се поставят преди нахлуването на вируса в тялото, те са профилактично средство- не са терапия, лечение).
По тази причина ваксините ( особено при аерозолните инфекции) се поставят преди очакваната епидемия. Тогава е правилно, тогава има смисъл.
Това написах тогава. Днес чета, че проф. Чорбанов( вирусолог от БАН, може би най- компетентния в България), пише, пояснява същите аргументи. Но споделя още един факт, който бях пропуснал. Той казва. Ваксинирането по време на епидемия , оказва натиск върху мутирането на вируса.
ТОВА Е СУПЕР ВЯРНО. Той продължава, затова мутациите идват от Англия.
Разбрахте ли.
Индивидуалната полза от ваксините е много съмнителна, но на лице са вреди ( някои от тях вече доказано).
1.Страничните действия ( някои от тях се развиват бързо, скоро след ваксинирането, но някои се очакват да се проявят след няколко години и това са много сериозни занолявания).
2. Ваксинирането по време на епидемия ( особено аерозолна), оказва натиск, СТИМУЛИРА МУТАЦИИТЕ НА ВИРУСА, КОЕТО Е МНОГО, МНОГО НЕЖЕЛАТЕЛНО. ЛОШО.
Отново заявявам позицията си от преди една година и публично заявявана.
Този вирус, тази епидемия не са медицински проблем И в далечното, и близко минало, ежегодно ни се случват аерозолни инфекции от вируси и много от тях по вирулентни от този.
В основата, в генезиса на тази епидемия стоят мръсни, много мръсни; мощни, много мощни, финансови и политически не публични интереси.
Написах го пак, да се знае.
ПП. Виждам, че отново маски се носят, стъклени преградни се слагат. Това е идиотия, тъпотия. Ако има интерес ще напиша отделен текст за заразяването от човек на човек. Практично.
Фейсбук