В Русия откраднаха "консервирани" танкове и командирът на полка заради това се застреля, - разузнаване

https://telegraf.com.ua/ukr/ukraina/2022-03-26/5700610-v-rosii-rozikrali...

Окупаторите се опитват да възстановят загубите от оборудване, извадено от дългосрочно съхранение.

Русия очевидно се надяваше да използва "консервирана" военна техника, за да компенсира загубите си във войната в Украйна , но в складовете не бяха открити оръжия; всичко беше разграбено. Освен това ръководството на армията започна да осъзнава, че не може да се противопостави на украинските защитници, затова реши да не създава допълнителни проблеми на нашите войници и се елиминира, като се застреля в главата.

Съответна информация беше съобщена от украински шпиони на официалната им страница в социалната мрежа в събота, 26 март .

 
 

Така от Министерството на отбраната отбелязаха, че руснаците се опитват да възстановят загубите си с техника, извадена от дългосрочно съхранение. По-специално, на летището в село Климове, в Брянска област, врагът започна да разгръща ремонтно-възстановителна база.

В момента противникът се опитва да „пусне в действие“ голям брой техника, която се докарва от хранилища за дългосрочно съхранение, но състоянието на бойната техника, меко казано, е незадоволително.

В същото време вражеската армия създава места за временно съхранение на технически персонал, който е изключен на бойното поле.

Освен това е известно, че оптични устройства и електроника, съдържащи благородни метали, са били напълно откраднати от бойни машини. По-специално, в 4-та танкова дивизия на Русия беше установено, че от 10 „деконсервирани“ танка само един е в изправност, останалите са напълно разглобени и дори нямат двигатели.

Разузнавачите съобщиха и друга добра новина за украинските военни: по предварителна информация командирът на 13-ти танков полк от 4-та танкова дивизия на Руската федерация, след като научил за изключително неуспешната „деконсервация“, се застрелял.

По-рано "Телеграф" съобщи, че през месеца на войната в Украйна руската армия вече е загубила около 16 400 000 военнослужещи , 575 танка и повече от 1600 бронирани машини.