"Газпром" се разпорежда с България - обеща на Сърбия газ от "Турски поток" през наша територия

Това е заявил Алексей Милер, който беше в официалната делегация на Русия, водена от президента Путин

"Газпром в най-скоро време ще започне изграждането на инфраструктура в Сърбия за газопровода „Турски поток“ това съобщи ръководителят на Газпром Алексей Милер пред телевизия Россия 1, предаде ТАСС. 

Руският президент Владимир Путин, който вчера бе на посещение в Сърбия, заяви, че Русия е готова да вложи около 1,4 милиарда долара за развитието на инфраструктурата в Сърбия за преминаване през тази страна на линия на „Турски поток“. Алексей Милер беше в руската делегация, водена от президента. 

Линейната част на сръбския участък на „Турски поток“ ще бъде завършена до края на 2019 г., съобщи още вчера Алексей Милер пред руската телевизия ОРТ. 

Той добави, че дължината на участъка на газопровода, преминаващ през Сърбия, ще бъде 403 километра. 

Газопроводът ще премине от сръбско-българската до сръбско-унгарската граница. Що се отнася до сроковете, линейната част на газопровода ще бъде изградена до края на 2019 г., посочи Милер. 

Подписаният вчера меморандум за разбирателство по проект за разширяване на подземното газохранилище „Банатски двор“ фактически означава вземане на окончателно инвестиционно решение по проекта, каза още Милер вчера.

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/-gazprom-se-razporezhda-s...