#ГАZwithme на площада: За нула време Радев се опитва коренно да промени посоката на България

Интересът на България е да сме адекватни и с все по-тясна интеграция с ЕС и НАТО, смятат протестиращите

 

Граждани се събраха на протест пред президентството за втори пореден път. Събитието е организирано във фейсбук и е под надслов #ГАZwithme. Целта на организаторите е да се окаже граждански контрол на действията на служебното правителство за 100-процентова диверсификация на доставките на газ.

"Президентът Радев за нула време се опитва да промени коренно посоката на България в геополитически план, икономически план и всякакъв план", заяви организаторът на протеста Габриела Панайотова, цитирана от БГНЕС.

По думите й служебният кабинет се държи като правителство, което смята, че ще остане на власт 4 г.

"Взимат еднолични решения, реваншистки решения, решения, които нямат нищо общо с провеждане на едни свободни и честни избори", допълни Панайотова.

Според нея дори България да клекне пред "Газпром", както Радев иска, държавата е пред колапс, защото Русия е доказала, че не е надежден партньор.

 
 

 

 

 

Вера Стаевска, също част от организаторите на протеста, заяви, че газът е оръжие. Тя отбеляза, че гражданите дори и в отпуск не трябва да позволяват да се вземат решения по нелегитимен начин.

"Тук сме днес за втори път на протест под наслов #ГАZwithme. Първият беше в петък и беше най-рекордният протест. Беше рекорден с това, че за три дни едно служебно правителство успя да предизвика протест", каза Стаевска.

Едно от основните искания на протестиращите пред сградата на президента е незабавното пускане на интерконектора с Гърция.

 

 

 

"Газът от вътрешно политически проблем, вече се превръща във външно политически. Интересът на България е да сме адекватни и с все по-тясна интеграция с ЕС и НАТО. Българската демокрация трябва всекидневно да бъде защитавана, но президентът се опитва да я дресира. Нашият президент ни управлява по телевизора по примера на своя колега Ким Чен Ун и по примера на Владимир Путин. Скандирате "Радев вън!, а той изобщо не трябваше да бъде пускан вътре", заяви пред множеството блогърът Асен Генов.

 

 

 

Протестни акции се планират също така за утре и на 12 август.

https://offnews.bg/obshtestvo/gazwithme-na-ploshtada-za-nula-vreme-radev...