ГДБОП разпитвали безследно изчезналия Константин за убийството на данъчния Иво Стаменов

Безследно изчезналият Константин Найденов е бил разпитван в ГДБОП за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов. Това съобщиха за Фрог нюз негови близки. Както Фрог единствен съобщи мъжът, за който има съмнения, че имал информация за престъплението, потъна вдън земя в понеделник. МВР тотално мълчи за случая.

Според запознати, Константин бил привикан в ГДБОП заради покушението на Стаменов. Много от въпросите на антимафиотите били свързани както с екзекуцията, така и с конкретни сделки на имотната мафия. Твърди се, че двете теми били свързани. Не се изключва вероятността изчезването на мъжа да е пряко свързано с показанията, които той е дал. 

Ако е така, това ще е поредният случай в България за физическа саморазправа със свидетел на полицията. Няма дадни, след разпита, на Константин да е била осигурена охрана. Не е ясно и дали показанията са били от решаващо значение за разплитане на дръзкото посегателство срещу данъчния началник. 

  Припомняме ви, че 53-годишен Хрисим Хрисимов беше разстрелян в столицата, в края на 2014 година. Той е трябвало да свидетелства срещу незаконната дейност на голям престъпен бос. Часове преди това, обаче неизвестен засега убиец затвори устата му завинаги, като прати над 15 куршума срещу него с пистолет "Макаров". Същата съдба споходиха още Красимир Горчев-Шмид, както и майката на наркобоса Константин Дишлиев- Йорданка Запрянова.

https://frognews.bg