Георги Георгиев, ПП: Необходима е нова обществена поръчка за стоителството на АМ ”Хемус”

”Магистрала ”Хемус” не се строи, защото всички знаят, че е незаконна. Ако се пусне нова обществена поръчка, може да стане много по-бързо. Това каза в предаването по БиТиВи депутатът от Продължаваме промяната Георги Георгиев по повод информацията, че е сезирал прокуратурата за плащанията в особено големи размери за строителството на магистрала ”Хемус”, за пътя Мездра - Ботевград, както и за текущи ремонти.

Според Георги Георгиев на фирмите може да се плати, но не по този начин, по който министър Шишков е платил, защото самият Шишков е казвал, че този договор е незаконен: "Цялата схема е в нарушение на закона. Министрите Караджов и Шишков трябваше да прекратят тези поръчки и да пуснат нови обществени поръчки, като се сложат критерии за качество и цена", подчерта Георгиев.

 

По думите на Георги Георгиев по сегашните поръчки фирмите не дължат никаква гаранция и не носят отговорност, ако нещо се случи с качеството на магистралата. В договора не е записано, че фирмите не осъществяват строителство, а че ще "доставят материали" и дават наем на механизация, обясни депутатът от ПП.

 

Георги Георгиев посочи, че работата на прокуратурата е да установи кой е платил на фирмите и защо: "Искам този, който е нарушил обществения интерес чрез увреждане на бюджета, да си понесе отговорността. Георгиев заяви, че за пътя Мездра-Ботевград нещата стоят още по-зле и има нарушения. Той посочи, че е необходимо за текущите ремонти да се плаща по себестойност, а не на пълна стойност.

https://frognews.bg/novini/georgi-georgiev-neobhodima-nova-obshtestvena-...