Гербокопачите на Украйна, депесевски и прочее друзя свалиха маските и правителството

Свалиха маските и правителството на Кирил Петков.

1.То(й) си позволи да отхвърли военния министър Стефан Янев, козирувал по руска заповед да отрече руската война в Украйна.

2.  Набра смелост да не плаща ( данък подчинение на Русия) в рубли.

3. Ядоса рашизма с американска (!) алтернатива на руския газов шантаж. 

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/06/22/4360944_gerb_dps_itn_i_vuzrajdane_svaliha_kabineta_petkov/1655914726f63dfa7f35479f36e209a62d524dcead

Кои го свалиха? 

1. Гербокопачите на гроба ( предполагаемия) на Украйна. Те прокопаха в угода на Путлер “Турски поток” за свързване на Москва с Белград и Орбанова Будапеща . Стегнаха примката за задушаване на Украйна чрез руско газово заобикаляне. То стана фатално важен стимул за началото на руската агресия, фактор за обогатяването на путлеристката военна машина с алтернативен канал за гарантиран поток от стотици милиони евро за захранването на специалната му гадост в Украйна. Подтикна Путлер да започне войната си в центъра на Европа.

2. Депесевски. Да обяснявам ли  фалшивото пеевско пеене в хора на “евроатлантизма” в отчаян опит за заблуда на американците или поне на лековерните избиратели на ДПС относно оксиморона на прозападния евразийски профил на партията ?

3. Слави Трифонов. Фанатичен фен на миража за “България на три морета”, създаден от Русия на 3 март 1878 г. с цел никога да не бъде осъществен – възможен за постигане днес само върху пепелищата на ядрената война ( когато границите вече няма да имат значение), предизвикана от неговия Путлер. 

4. Копейкин. Без коментар за този продукт на новия Коминтерн на фашизоидността, промотиран от рашизма сред крайнобесните в Европа.

Две от трите партии в торпилираната от руската бомбардировка коалиция ясно заявиха убеждението си, че съзнават доколко кракът на Москва ги е препънал ( това като алтернатива на клишето за “дългата ръка”). 

Препъни камъкът в тази логическа конструкция е позицията на третата партия от п(р)овалената коалиция. 

Как БСП, която така предано обслужва(ше) приоритета на Путлер да не даваме оръжие на Украйна, ще обясни на собствените си друзя в България, че е жертвана на олтара на висшия интерес на Москва в България да няма правителство, провинило се пред Путлер? За да седне на мястото на нейния проруски за(д)ник др. Копейкин?

Тази интрига е сред основните въпросителни, на които ще чакаме отговор в идните дни.   

НА СНИМКАТА ( “Капитал”): Ако някой не вярва, че правителството е свалено по външнополитически причини, вгледайте се в илюстрацията на казуса чрез демонстративната поза на външния министър Генчовска, която торпилира на международната арена  това правителство много преди днешния вот в българския парламент.