ГЕРБ с поредна политическа агитация сред деца

ГЕРБ с поредна политическа агитация сред децаУправляващата партия ГЕРБ продължава да води политическа агитация сред деца, независимо че няколко подобни случая досега доведоха до шумни скандали, последвани от партийни наказания и разграничение от страна на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Този път сигналът е за организирано тържество в градинката пред детска градина “Надежда” в Пловдив. На рекламния постер под наслов “Довиждане, лятна ваканция” под логото на ПП ГЕРБ организаторите обещават “детско парти с много забавни игри, изненади, подаръци и лакомства”, съобщи сайтът “За честни избори”.

Депутатът Стефан Дедев: Да се правят такива тържества навсякъде

Пловдивският народен избраник от ГЕРБ Стефан Дедев не вижда нищо обезпокоително в случая. “Това е нещо съвсем нормално, районната ни структура в Пловдив непрекъснато организира различни мероприятия – сред пенсионери, младежи, студенти и деца. Целта ни не е да агитираме, а да разбираме техните проблеми и да ги решаваме”, коментира той пред Mediapool.

По думите на Дедев и детското парти не е имало “никаква политическа цел”. Ставало дума за “проблемна градинка”, където имало много замърсяване, а хората си извеждали домашните любимци там и от ГЕРБ искали да решат проблема с място за игра за децата.

“Освен това местната структура е организирала това с общинската администрация и общинските ни съветници в града, така че сами разбирате, че няма нищо тревожно в това тържество”, допълни Дедев. И уточни, че организацията не била нищо грандиозно, а напротив “двама-трима аниматори забавлявали децата”.

“Децата ни се нуждаят от по-добри условия, затова го направихме и ето че пак случаят се преекспонира. Аз даже бих се застъпил да се правят такива тържества навсякъде”, допълни народният представител от ГЕРБ.

С тази партийна пропаганда управляващата партия за пореден път наруши Закона за закрила на детето.

Преди пет месеца се разгоря сериозен скандал около междуучилищно състезание в Пещера под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова. Регламентът на играта изискваше от учениците да отговарят на исторически и логически въпроси, като, събирайки всички верни отговори, те трябваше да изпишат „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

„Срам ме е от тази депутатка. Никога ГЕРБ не е правил такива неща“, коментира тогава премиерът Борисов, след което Изпълнителната комисия на партията махна Симеонова от всички партийни и парламентарни постове, които тя заемаше към момента.

Самата Симеонова “си изми ръцете”, като прехвърли отговорността върху младежката структура на ГЕРБ в Пещера, която била организирала състезанието. “Целта ни беше да извадим децата от кръчмите и заведенията”, аргументирала се тя. А впоследствие изрази дълбокото си огорчение, че “нито един отбор не успя да събере цялото изречение”.

Медиапул