ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, АКО ИСКАТЕ ДА СТАНЕМ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВЪЗРАЖДАНЕТО И СЪЗДАВАНЕТО НА ДОСТОЙНА И ИСТИНСКА ДЯСНА ФОРМАЦИЯ

Любо КОЛЬОВСКИ

Ние, хората, които на тези избори няма да гласуваме за БСП, но никога няма да гласуваме за ГЕРБ и за погълнатите от Него т.н. реформатори, приемаме победата на генерал Радев, не като победа на БСП и не като победа на лявото, а като шанс за разбиване на окопалите се, самозабравили се управници, като шанс обществото ни да започне ново политическо поведение.
Предизвикано от безумните изяви на реформаторските министри тези два дни

Доцент Иво Христов вчера каза, че „всяка поява на министър Митов по телевизията (б.а.предизборно), вдига рейтинга на генерал Радев. Аз бих добавил, че препратката може да се направи до всички министри-реформатори – и Москов, и Кунева, и Лукарски, и Ненчев, и техните заместници. Всички вкупом говорят едно и също:
1. Радев – червен генерал;
2. Радев – популист;
3. Радев –опасен за световния мир;
4. Радев – некомпетентен;
5. Радев – неморален офицер
6. Радев – спекулант със страховете на хората;
7. Радев – лъжец, следващия Орешарски;
8. Радев – политически неграмотен човек..
И тези хора, заедно с онези от ГЕРБ, вкупом и по единично, абсолютно по един и същи начин се мъчат да добавят (всеки със своите умствени възможности) още нещо към общата им теза за спечелване на изборите.
И ако за министрите гербаджии е задължително да защитават кандидата за президент на ГЕРБ, то за министрите, наречени реформатори, появата им като знаменосци на каузата ЦАЧЕВА до край унищожава и малкото остатъци, дори и само в теоретичен план, от дясно пространство.
Защото цялата им защитна теза е изградена върху сламен човек, върху куха конструкция. И това е така, защото:
1. Радев не е червен генерал. Спрете с тази безумна халюцинация. Един човек, роден през 1963 година е имал само възможността да посрещне промените съзнателно, но не и да поеме наследството преди тях. Един български офицер, който освен отличното завършване ВНУ през 1987, който през 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, а през 2003 завършва с отличен успех Военновъздушен колеж „Максуел“ , САЩ – магистър „Стратегически проучвания“ – НЕ МОЖЕ ДА Е ЧЕРВЕН ГЕНЕРАЛ. Както и не може червен генерал да е командир на Военновъздушните сили през 2014 – 2016 г. Ако тези абсурдни твърдения са верни, къде е било правителството ни, къде са онези, при които генералът е минал през всички стъпала на кариерата си. Единственият червен кандидат е Цецка Цачева, при това тъмно червен, от онези, които са започнали и устроили живота си с привилегиите и стълбичките на БКП, в личен план (не търсим наследници, не търсим потекло, не търсим наследство). Просто лично. Никой не трябва да забравя РАБФАК образованието, което е лишило от възможности някои можещи и способни младежи, извън БКП.
2. Генерал Радев не е популист – през цялата кампания не е изрекъл нито една лъжа. Тиражираните обещания ги чуваме само от кандидатката на ГЕРБ и от нейните застъпници – министри на реформаторите. Просто е, който не вярва да влезе в сайтовете и да чуе със звук казаното. Да обещаеш, че ще изискваш, ще следиш, ще контролираш с възможностите на институцията, ще предизвикваш... не да равносилно на обещание „АЗ ще ви дам новогодишен бонус, аз ще ви увелича, аз ще ви ...“ Този патент е запазена марка на ГЕРБ и най-вече на техния премиер.
3. Генерал Радев не е опасен за световния мир. Опасен е министър Митов с безумията и виденията, които иска да втълпи на нас, обикновените хора, забравяйки, че можем да четем и че може и да мислим, че законите и споразуменията не са привилегия на такива като Митов. Световният мир се защитава със законност, родолюбие, достойнство, честност, качества за които министър Митов не е чувал.
4. Генерал Радев не е некомпетентен- нито една грешка, нито едно грешно тълкуване, нито едно грешно обяснени на общите и специалните тези, на онова, което го прави човек, образован човек, специален човек в определена област. И най-важното, генерал Радев ясно и безапелационно заяви, че ще работи с експерти. И тук е силата на образования и компетентен човек – той няма да работи с такива като Митов и Ненчев, защото не стават, не стават за нищо, камо ли за консултанти или съветници. Историята добре ни е показала, че големите политици говорят малко, говорят точно, говорят бавно, за да бъдат чути и говорят така, че да бъдат разбрани. Такъв е и генерал Радев.
5. Генерал Радев не е недостоен и професионално неморален офицер, какъвто се опита да го охарактеризира кандидат-президент на ГЕРБ – Цачева, защото е посмял да напусне тяхното управление и да приеме да се кандидатира за президент. Недостойно и неморално е така да се говори за опонента, още повече, ако той е бил на висш пост при управлението на нейната партия. Т.е. за всеки докоснал се до ГЕРБ, оценката може да е положителна, ако е с тях и крайно отрицателна, ако дори се опита да ги напусне.
6. Генерал Радев не е лъжец. Да наречеш някой просто лъжец, без да посочиш каква лъжа е изрекъл е на пръв поглед – да въведеш в заблуждение онези, които го слушат, на втори поглед е набеждаване... 
7. Генерал Радев не е политически неграмотен човек, защото политическата грамотност е нещо, което може да придобие от всеки, който влиза в нея. Стига да има необходимите качества, а те са: на първо място чувство за държавност /а това не се учи/, чувство за национална чест /и това не се учи/, голяма доза морал, високо ниво на компетентност, и ...
8. Генерал Радев не е бъдещия Орешарски, и това е безспорно. Орешарски беше министър-председател, а той се е кандидатирал за президент. И няма защо да му се приписва подкрепата на ДПС. Единствената безспорна подкрепа до тук има Цачева от ДОСТ, е това ако не е демагогия или по-точно политически цинизъм. И не само това, Цачева в стремежа да наложи твърдението си, прекрачва границата и влиза в периметъра на насаждане на омраза, на противопоставяне на етноси, защото турците в Турция, след като гласуват за Цачева са наши, а турците в България, ако гласуват за генерал Радев – са най-голямото зло. Само човек без грам политическа грамотност може да има такава позиция.
9. Генерал Радев не е спекулант със страховете на хората, защото през цялата кампания не изрече нито едно невярно притеснение, но и не излъга. Спекулант със страховете на хората са ГЕРБ, видяхме по всички медии. Не генерал Радев, а ГЕРБ твърди, че ще има дестабилизация /сякаш сега е стабилно/, министрите на ГЕРБ плашат хората с...пенсии, помощи, пари от еврофондовете

Е, ако някой има достатъчно обективност, нека прочете това и ако може, нека ми опонира. Но ако това са министрите-реформатори на Борисов, по-скоро да се вмъкнат само в последното и да се отговорят на въпроса:
Заслужаваше ли се да предадеш дясното пространство за един министерски пост, заслужаваше ли се да се подложиш на унижение, за да запазиш един министерски пост, заслужаваше ли си да поемеш подкрепата на Цачева и да си гробокопач на мизерния остатък от дясното, само за да останеш още няколко дни министър.
Всъщност, може би така е по-добре. Агонията свърши. Сега, когато всички ви видяха разголени, може би ще се намерят онези, които ще тръгнат да създадат онова ново, което да застане достойно и твърдо срещу БСП, като истински политически противник.
Затова избирам генерал Радев. Защото с появата си и шансовете, които има разголи цялото това гангренясало политическо управление.

Любо КОЛЬОВСКИ с биография журналист,
бивш зам.главен редактор на в.„СВОБОДЕН НАРОД“
бивш зам. главен редактор на в. „ДЕМОКРАЦИЯ“;
бивш гл. редактор на в. „ПОДКРЕПА“

facebook.com/ecohunter12/posts/1476198962408931