Госпожо Урсула и тогава и сега няма разлика ...

Нацистката пропаганда на Гьобелс обещаваше мобилност за всички - не само богатите, а и широките народни маси през 30-те години на ХХ век и споделяше вярването, че всички трябвало да са в състояние да пътуват. Така се ражда и идеята за "народната кола" (Volkswagen), която години по-рано проповядва Хенри Форд със създаването на "Форд-Т". Хитлер заповядва всяка година да бъдат изграждани по 1 000 километра магистрални пътища. През 1934 година той обявява началото на "битката за работниците" и обещава да намали драстично броя на безработните като им осигури работа на новостроящите се аутобани. Според Хитлер строителството на аутобаните е трябвало да осигури работа за 600 хил. души. През 1941 година са построени общо 3 800 километра аутобани. По-нататък нещата зациклят, но пропагандата е създала мит, който се помни до днес ...

снимки : DW

Всичко това обаче е мним образ, пропаганден трик, измислен от "мозъка" на нацистка Германия и Министър на пропагандата Йозеф Гьобелс. Единствената цел на тази внимателно добре премислена акция е да убеди германския народ, че в страната се строят пътища. Всеки път, когато някъде в Германия започва да се изгражда нещо, Гьобелс незабавно изпраща тълпи журналисти и самия Хитлер, за да може фюрерът да си направи пиар. Именно поради това, много скоро в съзнанието на германците Хитлер започва непрекъснато да бъде свързван с изграждането на аутобани.

Е, защо немците и родената в Брюксел г-жа Урсула фон дер Лайън не харесват Хитлер и строителството му, а пък ползват и до днес аутобаните ?!

Защото в една страна член на ЕС от 13 години председателят на парламента упреква протестиращите срещу авторитарния режим на "демократичния" бивш комунист Бойко Борисов, че ползвали магистралите и метрото на Бойко?! Няма ли кой да Ви информира, че пропагандната машина на Бойко Борисов действа като онази нацистката пропагандна машина през 30-40-те години на ХХ век по времето на Третия райх ? И всичко това се случва в ЕС ?!!

 

Съветвам Ви, г-жо Председател на ЕК да погледнете към България и да помогнете на демокрацията тук, защото тя е на изчезване и е само фасада зад която се крие авторитаризъм, корупция и кражби на обществен ресурс.

"Под лупа"