Григор Здравков: Касим Дал е в атентата в Сарафово

 

Григор Здравков в дебат за върховенството на закона по “Радио К2” с водещ Илиана Беновска, заяви:

DVC 10.1 HDMI

снимка:livenews.bg

В края на месец февруари, началото на месец март 2012 година е получен сигнал в служба ГДБОП, от служба на наша съседна държава- членка на ЕС. Сигналът съдържа информация, че г-н Касим Дал се занимава с нерегламентирана търговия на оръжие- леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и ракети земя – въздух. Сигналът съдържа и банкова сметка и място със склад, което се намира в района на Златоград. Сигналът е получен в сектор- Международен трафик на наркотици (ГДБОП). Той е бил предаден на г-н Йоцов (мисля, че той е шеф на цялото направление- противодействие на наркотрафика и много близък със Флоров), от там на г-н Флоров и от там на г-н Цветанов. След като се случва атентата в Сарафово, започва да се работи по този сигнал, той е укрит и в един момент започва да се използва за политически натиск върху Касим Дал (напуснал ДПС преди 2 години, кандидат за народен представител и съосновател от/на НПСД). Не забравяйте, че Цветанов не пожела да каже, какъв е вида на експлозива в Сарафово- там е “заровено кучето”.

Аз лично съм уведомил официално и г-н Цветанов, мога да го докажа по безспорен начин. Завел съм го като сигнал през септември месец в служба ГДБОП. Навсякъде ми е обяснявано, че трябва да си мълча, за да не ми “литне канчето”- това представлява г-н Цветанов. Знам това, защото служба ГДБОП поиска съдействие от мен, да съберем достатъчно доказателства като потвърждение на този сигнал. След като се случи атентата в Сарафово, този сигнал беше покрит. Сигналът е заведен в службата с най-висока степен на достоверност- 10.

Как работи системата при Цветанов: Подава се сигнал, примерно от мен като представител на гражданското общество. Сигналът е от септември 2009 година, във връзка с контрабандни канали. Схемите са елементарни. Връщат се оперативните работници при мен и казват да напиша 3 конкретни имена. Те бяха Антон Петров, Алексей Петров и Румен Божинов. След като аз отказвам да направя това, оперативните работници пишат, че поради страх за живота ми съм твърдял неофициално тези 3 имена.

Г-н Борисов, г-н Цветанов и г-н Флоров са прикривали официални сигнали във връзка с: проституция, трафик на хероин и кокаин, както и контрабандни канали за акцизни стоки. Това мога да го докажа безспорно, защото са уведомени с писма, за които имаме обратни разписки. Лично г-н Борисов ме е запознал с лицето Димитър Николов Стефанов (Митко Каратиста) и ми е казал, че на този човек трябва да се дават сигнали свързани с контрабандни канали.

559796_540435522653059_2020392768_nЛогото на партията на Касим Дал на турски

Може би си спомняте, че „Под лупа“ публикува материал със заглавие : БОЙКО БОРИСОВ ДАДЕ РАМО НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА КАСИМ ДАЛ .

Ако разкритията на "Българска Легия Антимафия“ в лицето на Григор Здравков са верни, то ни чака огромен скандал, който посочва Цветанов и Борисов като укриватели на евентуалното участие в престъпни действия на Касим Дал, който в своето минало вече е бил замесен в подобна ситуация ...

photo_big_1003884

Новата партия на Касим Дал вече е в изборна коалиция с НДСВ. Ако формациите прескочат 4-процентовата бариера, още в изборната нощ ще стане ясно, че ГЕРБ има партньор за управлението на България в следващите 4 години, една нова етническа партия и майката на ГЕРБ- НДСВ ...

В началото на декември 2012 г. най-близките хора на бившата „дясна ръка“ на Ахмед Доган – Касим Дал учредиха новата политическа сила, която ще се опита да отцепи гласове от ДПС, най-вече в Лудогорието.

Тогавашният министърът на културата Вежди Рашидов присъства като гост на Учредителното събрание на Народна партия „Свобода и достойнство“ в НДК.

256x191снимка: БГНЕС

Пред журналисти Рашидов бе заявил, че е на събранието като гост и като личен приятел на Касим Дал. „Ние сме много стари приятели с Касим Дал. Предадох му поздрави от премиера Бойко Борисов, който пожелава на добър час на всяка партия, която би помогнала за демократичните процеси в България“, заяви Рашидов. „Лично мое мнение е, че е време хората от смесените райони да заемат мястото си в либералното пространство“, каза той. Според него естественото място на хората от смесените райони е либералното пространство, а не лявото – „там от където сме потърпевши, от един Възродителен процес. И аз съм бил потърпевш“. „Смятам, че българските граждани от смесените райони вече е време да си бъдат либерали, каквито са“, каза Рашидов и пожела новата партия да е либерална.

Като министър от ГЕРБ не мога да не отчета, че Корман Исмаилов и Касим Дал винаги в едни важни решения, които трябва да се вземат от парламента, са имали достойнството и мъжеството да подкрепят позиции“, каза министърът.

За близостта между Дал и Вежди Рашидов говори и фактът, че според очевидци двамата са слезли от автомобила на министъра при откриването на новия завод на „Шишеджам“ в Търговище през 2011г. Според депутати Дал е засичан поне няколко пъти в автомобил на Вежди Рашидов. Не са единици депутатите, които твърдят, че са видели Дал да слиза и от други министерски коли. Още в края на 2010г. Рашидов в интервю пред медиите изказа намерението си, че Касим Дал трябва да поеме ДПС и може би това е причината сигнала на Григор Здравков да не види бял свят ...

Когато политическите интересите взимат връх над националните е често срещана ситуация при управлението и политиката на ГЕРБ.

Такава бе ситуацията през май 2011г. , когато според сайта plovdivmedia.com е имало връзка между Цветанов и Дал в един подкуп за стотици хиляди евро.

th_39236-1снимка:plovdivmedia.com

Каква е истината ? Може би някога ще научим, ако разбира се ГЕРБ не продължи да управлява ...

Екип „Под лупа“

 П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за  евентуално допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.