Гръмна алжирски МиГ, ремонтиран в Полша

А на Ненчев, пука ли му ...

Експлодирал е алжирски самолет по време на полет, след ремонт в Полша. Това съобщи космонавтът Александър Александров, представител на РСК МиГ. Анализът на катастрофата е показал, че най-вероятно вината е в резервните части втора ръка, които полският завод е взел от Украйна, тъй като няма право да използва руски. При инцидента са починали и двамата пилоти.
В момента текат дела на Алжир срещу предприятието в Полша и на Русия срещу Алжир и полския завод. Същата история може да се повтори и при нас.

 Утре в Народното събрание се очаква да се гласува ратификацията на договора за ремонт на българските изтребители в Полша.
Ако този документ влезе в сила, РСК МиГ ще оспорва това в съда, предупреди в парламента космонавтът Александър Александров. Той призова депутатите "да гласуват с главите си, а не по партийна повеля". Ако ратифицираме договора с Полша, поляците никога няма да получат резервни части за заводите си.
Това им е било казано на среща в Москва миналата седмица, където отишли полски представители. Александров предупреди народните представители, че военният министър Ненчев ще си измие ръцете с отговорността на парламента, ако нещо се случи с ремонтираните от Полша изтребители.

Припомняме, че днешното гласуване на ратификацията на договора бе отложено 2 пъти.Първо то бе планувано за вторник , а в сряда го насрочиха за петък. Това стана ясно, след като НС гласува седмичната си програма.
Според неофициална информация от депутати от ГЕРБ, на председателския съвет  шефката на НС Цецка Цачева само е констатирала, че министърът на отбраната Николай Ненчев е поискал отлагане, без да обясни на колегите си защо, предаде Епицентър. Причината е в разколебаването на депутати от ГЕРБ в подкрепата им за ратификацията на договора с Полша. Министърът и Бойко Борисов са се договорили гласуването да бъде днес, когато премиерът се прибира от визитата си в Китай.

http://19min.bg/