ДВОЙНАТА МЯРКА НА ЕДНА ЕВРОДЕПУТАТКА

Grigor Lilov

* Задкулисието в обсъждането на резолюцията за България

 

1 цитат:

"Посланието е ясно: ако това правителство продължи да прави всичко възможно, за да защити мошениците, цялата страна ще остане под контрол. Престъпниците трябва да отговарят за престъпленията си."

2 цитат:
"Европейската комисия току-що публикува първия си годишен доклад за върховенството на закона, който поставя всяка държава-членка под микроскопа. ... той признава, че е постигнат известен напредък... Но той подчертава значителни пропуски, които продължават да включват, включително: липса на присъди за корупция на високо ниво, дълбоки корупционни модели в нашите институции и съществени опасения за нашата съдебна система, когато делата отнемат твърде много време на всички нива".

Това са цитати от послание на евродепутат.
Но не се отнасят за България.
Адресирани са за ситуацията в Малта.
Написани са във "Фейсбук" от прочулата се сега и у нас Роберта Мацола.

Онази същата, която от 49 предложения за поправки в резолюцията за България, направи 37 (други 9 са на родния депутат Анжел Джамбазки) - всичките целящи да оневиняват родното правителство и управлението на ГЕРБ.
Същата дама, която предложи в еврорезолюцията хилядите протестиращи у нас да се нарекат платени слуги на един олигарх, избягал от страната. Както знаете, след предупреждението със съд, тя веднага оттегли това нейно предложение.

Бел.: само 3 проектопоправки са дело на др. депутати освен вече посочените двама. Това показва как в Брюксел масово се дистанцират от властта на ГЕРБ, вкл. и депутатите от ЕНП въпреки изявленията на шефа им Манфред Вебер.

Толкова за госпожата, която е виден член на Европарламента, наградена на два пъти като "най-добър евродепутат" и толкова яростен борец срещу "мафията".

Фейсбук