Демократична България скочи на кандидат-депутатка от „Изправи се! Мутри вън!“ във Варна

Демократична България скочи на кандидат-депутатка от „Изправи се! Мутри вън!“ (tribune.bg)

Повод стана скандал за престижната награда „Варна“, която всяка година се връчва на популярни личности

Кандидат-депутатите на Демократична България във Варна Ивайло Митковски и Николай Капитанов скочиха на една от кандидатките за народен представител от „Изправи се! Мутри вън!“ – Мария Тодорова, съобщава сайтът „Вестоносец“.

Повод стана скандал за престижната награда „Варна“, която всяка година се връчва на популярни личности. Вчера двамата дадоха специална пресконференция, на която възмутено обясниха, че в качеството си на председател на комисията по култура в Общинския съвет Мария Тодорова проспала една от номинациите за наградата. Така съветниците изобщо не разгледали предложението за връчване на приза на големия художник Георги Лечев, а награда Варна отишла за писателя Станислав Пенев.

Мария Тодорова в момента е кандидат-депутат от листата на ИМВ за 3 МИР - Варна, след като преди месец напусна БСП. Повод за това стана грандиозен скандал между нея и лидера на червените във Варна Борислав Гуцанов. „Дойде време, в което се оказах излишна в партията. Това е време, в което лявата идея, солидарността, равенството, демокрацията, принципите са думи, написани в Устава на БСП, който никой не чете и затова и не спазва”, обяви мотивите си за напускането тя.