Депутати от "Възраждане" се оказаха ваксинирани

От проверка на източници на bTV става ясно, че всъщност една трета от депутатите на “Възраждане” не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани

„Истината е, че се опитват да ограничат достъпа на „Възраждане“ до парламента, защото ние тук работим. Не сме на пазар“, заяви Ганев пред bTV в първите дни на новата година.

Два дни по-късно Народното събрание обсъжда въвеждането на зеления сертификат за достъп в сградата на парламента.

Ние търсим депутатите на „Възраждане“ с въпроса защо от парламентарната трибуна говорят едно, а в живота вършат друго.

„Аз чух, че ще бъде това атака срещу депутатите от „Възраждане“. Ваш колега по bTV го каза, че ще ограничи достъпа до НС на депутатите от Възраждане. – защото ние няма да си купим сертификати, както са направили голяма част от колегите в НС, които казват, че са си купили сертификати – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени.

Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или поне на хората, които нямат желание да се ваксинират или да се сертифицират“, казва Николай Дренчев, секретар на ПК “Възраждане”.

Според публичното говорене на Дренчев ваксините са експериментална течност. Той обаче има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставил еднодозовата ваксина на Янсен.

Според проверката на БТВ една трета от депутатите на “Възраждане” са ваксинирани.

Депутатът Иво Русчев си признава пред камерите на телевизията, че е ваксиниран също през август 2021г.

Въпреки, че “Възраждане” има депутати със сертификати, партията организира протест през следващата седмица срещу зелените сертификати.

Още един ваксиниран депутат от партията Стоян Теслаков ще бъде на протеста против зеления сертификат.

Той взел решението да се имунизира преди около месец и под натиск от семейството си .  Трябвало да пази 90-годишния си дядо. Дали му зелен сертификат след ваксинацията, не че той го е искал.

Четвъртият ваксиниран депутат от групата на “Възраждане” е доведен за интервю от ПР-а Йовка Димитрова.

Пред камерата на БТВ Даниел Петров споделя, че това е негов личен избор,

но след като се е ваксинирал смята, че лидерът на Възраждане е прав да нарича ваксините експериментална течност, но не може да обясни категорично дали мисли, че е участвал в експеримент. Поставил си е ваксината обаче заради лична сигурност.

Той също ще протестира срещу зеления сертификат, въпреки че си има такъв.

И четиримата ваксинирани депутати твърдят, че не си ползват сертификатите и въпреки, че ги имат все пак смятат, че са дискриминационни…

Депутати от "Възраждане" се оказаха ваксинирани - Zov News - Новините от Северозападна България