Дерашизацията на България върви бавно, но в правилна посока с джипката 4 по 4

НА КАРТАТА: Две трети от населението на света живее в държави, които подкрепят Украйна ( противно на руzките спекулации с обратен знак). И България е в големия отбор.

 

 

 

 

 

Дори и в България, където рашистката пета колона се е окопала толкова дълбоко в “дълбоката държава”, че успя да свали кабинета на Кирил Петков като очевиден акт на наказание и отмъщение за неподчинението на София, дерашизацията продължава.

Тя е бавна на сравнима основа с лавината на дерашизацията в другите бивши съветски колонии на континента, но все пак е неумолима. И да се надяваме- необратима.

България никак не прилича на питон. Руската мечка пък е далеч от метафората за зайчето, поглъщано бавно от питона. Процесът обаче е глобален. Както във всичко друго София няма как да се спотайва вечно в чакалнята на историята. След като не можем сами да се освободим от вековната си зависимост от “освободителите” на помощ ни дойде неволята по международна линия. Това е вторият фронт в наша подкрепа, за който призовавам не веднъж. https://ivo.bg/2022/09/15/без-втори-фронт-няма-са-освободим-от-ра/

Няма да се връщам на темата за прогонените руски шпиони, скъсването с “Газпром” и довършването на бавената с години газова връзка с Гърция – все актове, които ще влезнат в учебниците по история в главата “Националноосвободителна борба  от колониалната зависимост на постсъветска България”. Нито ще чукам на отворената врата към близкото минало, когато българската военна помощ, макар и срещу пари, е спасила Украйна в първата фаза на отчаяната й отбрана срещу “братската” инвазия на северните варвари ( термин, употребяван активно от Карл Маркс в статиите му- пишете ме марксист, нямам проблем в този смисъл).

Процесът продължава с (не много) малки стъпки. Броите ли ги? Да откроя 4 от от тях в рамките на чистата политика, замърсена с камуфлажа на нечистотиите в мотивацията.

1. Др. Гешев се състезава не с друг, а с началника си от Банкя, закичен с руския орден “Ломоносов” за заслуги към руското влияние у нас, за да се докаже като по-ревностен от него новопокръстен католик (атлантик). Търси за тази цел театрално по телевизията под стадото от волове теле, което суче у нас от матушката.  Избирателно, разбира се, за да не прекали и да не засегне под вимето името на истинския дояч на български милиарди, изтекли по неговия “Банкянски поток”. 

2. Коалицията на рашистите изглежда обградена на политическия фронт ( макар да си е на бойния пост навсякъде другаде). Чак Георги Първанов извадиха от нЕфтелина Помните ли аферата “Нефт срещу храни” в Ирак с участието на ръководената от него БСП? Обяснявах я като водещ на “В десетката” в началото на века и си навлякох отмъстителния му гняв. Тъкмо се беше оттеглил да се наслаждава на заслужения отдих от неговата борба (Sein Kampf) да превърне България в енергиен придатък на империята и го мобилизираха частично като част от новия проект на старите мутри.

3. За битката са събудени за нов живот ( корем на руски) и поданиците на владетеля от Враня, разкрит от безпощадните рашисти като ятак на московските попски провокации срещу България напоследък. Москва не му позволи да държи в тайна рашисткия попски инструктаж и неговия слугинаж. Нужен й е за плакатни цели.

4.Оформя се все по-отчетливо руската тройка Нинова-Радев-копейкин. Всеки елемент от нея дискредитира останалите, но Кремъл е неумолим. Употребява ги като руски затворници на украинския фронт. Хвърля ги в боя като пушечно месо.

 

А ето и по-малките крачици в същата посока.

1. България напуска международни банки, токсични с новичока на руското участие.

https://faktor.bg/bg/articles/balgariya-napuska-dve-mezhdunarodni-banki-s-rusko-uchastie

2. София се кани да обнови парка си за метрото с мотриси. Условието е този път да не са руски.

3. На козлодуйския бряг за пръв път ще дебаркира американско ядрено гориво ( символиката, глупако!) в замяна на руското.

4. Не, “Левски” няма да играе контролни срещу с руски отбори в Дубай. Ръководството на клуба хленчи за оправдание, че това се е наложило заради натиска на феновете ( отличен пример за всички ни какво трябва да се направи в държавата отдолу).

Четири по четири. Така върви напред нашата джипка след като от нейния управленски волан скочи шофьора на Живков, Сакскобургготски, Путлер и …да не продължавам, че ще трябва да засегна и уважаваната (все още, въпреки ролята й за обогатяване на рашизма и поощряването му да възкреси в ращшистки вариант нацизма) Ангела Меркел. 

https://ivo.bg/2023/01/25/%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%b7%d0%...