Димитър Николов - има ли нещо общо с незаконното строителство и експлоатация на Догансарай ?!

Отговорите на кмета Димитър Николов до "Дневник" не показват ли явни нарушения на ръководената от него общинска администрация ?!!

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/20/4104219_samo_trafopostut_v_letnite_sarai_na_dogan_ne_narushava/?fbclid=IwAR0RrVGjCx_1WckjebanxFIwjKQ7x2HMwZqaw8foqbb8buz5GtrKHyr43sk

"Единствено трафопостът в имотите на дружеството "Хермес солар", парк Росенец, които почетния лидер на ДПС Ахмед Доган позва за лятната резиденция, е с изрядни строителни документи. Това се разбра от отговорите на въпроси, които "Дневник" изпрати до администрацията на бургаския кмет Димитър Николов.

В трите частни терена на нос Чукалята е придобилият популярност като "сарай" (от турски - дворец) комплекс, който по документи всъщност все още няма право да бъде обитаван.

Основните сгради, познати от снимките, не са били въведен в експлоатация, както и откритият басейн. Абсолютно незаконни са оранжерията, масивна сграда на два етажа, както и преместваем обект. Всички те са изградени без строителни разрешения. Според информацията на община Бургас незаконните постройки вече са в процедура по издаване на заповеди за премахване. Тя е предприета по-малко от седмица след като прокуратурата обяви, че е открила множество строителни нарушения както в имотите на дружеството "Хермес солар" ООД, така и в съседните държавни и общински терени".

Какъв ли непукизъм или нехайство и безотговорност разкриват тези отговори или зам.-председателят на ИК на ГЕРБ отново е "отличник", но може би по прикритие на вероятно НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО и вероятно в пакет с РДНСК-Бургас шеф, който е и общински съветник от партията на Валери Симеонов в ОбС-Бургас - НФСБ ?!! А дали това не е задкулисната политика на Борисов и ГЕРБ по отношение на Доган и ДПС ?!!

Вероятно обаче има и административни нарушения сред чиновниците от Община Бургас, както и сред общинските съветници, а кметът невинен ли е, г-н Гешев ?!!

Време е прокуратурата да влезе в Община Бургас, защото вероятно там има и други подобни нарушения ...

"Под лупа"

снимки: "Под лупа"