Дмитрий Орешкин: Путин ще вдигне нова желязна завеса и съвсем ще задуши пресата през 2021 г.

Владимир Путин ще вдигне нова желязна завеса и съвсем ще задуши пресата през 2021 г., заяви политологът Дмитрий Орешкин.

През 80-те руското общество искаше промени в посока Европа, сега не знае какво иска, смята той.

На мястото на европейския модел дойде копнеж по съветския. Магазините се напълниха, но на хората им се прииска величие. Путин изпълни това желание с удоволствие, защото то съвпадаше с плановете на силовашките кланове, продължава Дмитрий Орешкин..

Родиха се нови поколения, младите не вярват, че в СССР нямаше какво да се яде, а аз това го помня, заяви политологът, който смята, че службите умишлено са дискредитирали и европейския, и съветския модел.  

През 2020 година в Русия се случиха много забележителни и значими събития. През януари правителството се промени почти изцяло, в страната през юли имаше вълнения, а гражданите получиха силно променена Конституция, казва той.

Цяло лято в различни региони на Русия избухва спонтанни протести, които по-късно бяха обсъдени на федерално ниво, а през август властите отровиха основния опонент на Кремъл - Алексей Навални - и всичко това на фона на глобална пандемия.

Какво се е променило в общественото мнение през 2020 г. и какъв ще бъде политическият живот в Русия през новото десетилетие, Станислав Кучер обсъжда по RTVI с политолога Дмитрий Орешкин.През 2020 година в Русия се случиха много забележителни и значими събития.

През януари правителството се промени почти изцяло в страната; през юли гражданите получиха силно променена Конституция. Цяло лято в различни региони на страната избухвапаlа спонтанни протести, които по-късно бяха обсъдени на федерално ниво, а през август Кремъл отрови основния си опонент - Алексей Навални . И всичко това на фона на глобална пандемия.

Какво се е променило в общественото мнение през 2020 г. и какъв ще бъде политическият живот в Русия през новото десетилетие, Станислав Кучер обсъжда по RTVI с политолога Дмитрий Орешкин.

 

https://faktor.bg/bg/articles/dmitriy-oreshkin-putin-shte-vdigne-nova-zh...