Доналд Тръмп е новият президент на САЩ

снимка : кадър от CNN

Доналд Тръмп печели с 288 гласа срещу 215 гласа срещу Клинтън и САЩ няма да имат „мама“ за президент

Клинтън е позвъняла на Тръмп, че признава изборите за валидни ...

  75 % от българите подкрепят Тръмп за президент на САЩ ...

 

И още нещо ... България се оказа в центъра на мащабен скандал в САЩ, който може да коства президентския пост на бившата първа дама Хилари Клинтън, научи Nbox. След като Wikileaks публикува 1 258 имейла на Клинтън от времето, когато е била американски държавен секретар се оказва, че отговорникът за външната политика на САЩ живо се е интересувала от България и по-специално от енергийната й политика.

 

В имейл от заместник-шефа на кабинета на Клинтън тогава Джейк Съливан до самата бивша първа дама от 26 март 2012 г. става ясно, че той я информира за спирането на строежа за АЕЦ „Белене“. В писмото, публикувано от Wikileaks Съливан пише: Not bad work (Нелоша работа), което директно навежда на мисълта, че именно администрацията на държавния секретар и дипломатическите мисии на САЩ в региона са оказали ключово влияние в решението на българските власти да спрат проекта. Най-ключово влияние обаче явно е оказала визитата на Клинтън в България дни преди да бъде спрян проекта, заради което явно тя получава и поздравления от зам.-шефа на кабинета си.

 

В писмото се прилага и оригиналното писмо от тогавашния посланик на САЩ в Азербайджан Ричард Морнингтар.

 

Дипломатът пише:

 

„Уважаема г-жо държавен секретар. В момента се намирам в Атина като част от пътуване до Брюксел, Рим и Атина. Бих искал да ви известя, че преди малко получих обаждане от външния министър на България Младенов, който ме извести за решението на България да спре ядреният проект „Белене“, изграждан съвместно с Русия. Това бе основна тема на обсъждане по време на вашето посещение в София.“

 

Преди три дни бе намерен убит агентът от ФБР, когото смятат за отговорен, относно изтичането на информацията и разкритията около кореспонденцията на Хилъри Клинтън, от времето, когато е заемала поста държавен секретар на САЩ.

Работеща Америка избра Тръмп за президент въпреки брътвежите на Обама и Хилари ...

Дано на 13-ти и българската мама си отиде от политическата сцена ... Американският пример е заразителен, а правителство предало интересите на страната трябва да си ходи ...

"Под лупа"