ДПС, дори в сравнение с ГЕРБ е по-голямо зло, защото е сърцевина на модела на пленената държавата и демокрация през целия преход.

Ilian Vasilev

 

Чудесно. Да видим кой е основния враг? Според Слави е Бойко Борисов.
Според мен, основният враг е Системата - Туморът, Бойко Борисов и ГЕРБ са метастази. ДПС, дори в сравнение с ГЕРБ е по-голямо зло, защото е сърцевина на модела на пленената държавата и демокрация през целия преход.
Слави иска да премахне един от поредните наемници на Системата, който се е провалил, но да не пипа опорите и. Както и да заеме мястото на Борисов, с поредната илюзия за значимо различие, което в последна сметка ще възпроизведе поредната подмяна.
Протестните партии този път няма да бъдат излъгани с номера, че войната е ограничена до Борисов. Този път резекцията ще бъде из основи, от корен.
Лъсна измамата с новото правителство и договорката с ДПС за назначаване на тотално управляем премиер-масон. Доган жертва Борисов, който ще бъде арестуван за Пи Ар цели, и така ще спасят Гешев. Следва противопоставяне по линията за-против Борисов, като зловещата роля на ДПС и Доган, и цялото задкулисие бъде забравена или мине на заден кадър. Шоу тайм фелас.
За това и Слави иска да сведе цялата битка до смяната на "главния" враг Борисов.
Сори, този път няма да мине номера. И ОК отиваме на избори.
Никакъв шанс да спасите Доган. Нула. Зеро, Ноль.
Да ви припомня изключително важно признание на самия Борисов, защото при него имаше период преди Пеевски и Доган. Докато го махнаха през 2013 година, се държеше настрана от фалита на КТБ, не позволяваше толкова открита доминация на Пеевски и Доган. Едва след като го свалиха и се случиха протестите, които го възстановиха, а Лютви Местан за пореден път изпълни указанията на "сараите" да свали правителството, но срещу стратегическата сделка с Доган и неговия пратеник Пеевски, за разпределение на сфери на влияние. Накрая се стигна да там, че Борисов разбра, че е бил прецакан - защото както предупредих, той е видимото лице на всичко, защото заема публичен пост. За това в един от редките си моменти на откровение след загубите си на поредните избори, Борисов започне да говори за грешки и че трябва да се започне отначало. Но влакът му безвъзвратно напусна гарата.
Още един важен щрих за да разберете кой всъщност е Главния.
През февруари 2016 година Генерал Решетников гостува в България и се вижда в Девин с Доган, а в София с Борисов. Именно при срещата с Доган се уточнява варианта на пълен контрол на Парламент, за недопускане на партии и представители, които могат да критикуват сделки като Турски поток и изобщо политиката на Путин. Срещу оставяне на власт на Борисов, той се съгласи да реализира този поток и най-важно, прие руските спецслужби да действат безнаказано тук.
За това ние нямаме хванат, съден и осъден руски агент, залъгват ни с изгонване на дипломати.
Доган иска да изхърли чрез Слави, който е отявлен Путинофил, Борисов като непотребна вещ, но с условието да не се пипа ДПС и Системата. Планът е правителството на ИТН да бъде гласувано на доверие, ен блок, и без възможност за обсъждане. След което Слави организира най-голямото шоу, хвърля на народа хляб и зрелище -арестува Борисов и фокусира вниманието върху гръмки анти-Борисов и анти-ГЕРБ акции, като съдържанието на промяната бъде ограничено до ГЕРБ, без да се пипа ДПС.
Пътьом както виждате НС ще пропусне да премахне специализираните съдилища и прокурори, няма да въведе електронното гласуване, а ИТН ще сведе всичко до черно-белия дискурс - за техния кабинет и правото им да го назначат самостоятелно.
Борисов ще изиграе поредния грандспектакъл на жертва, ИТН ще замести БСП в двойката представител на ИТН и на ГЕРБ, която ще ни омайва от екраните, че това са ни алтернативите за избор.
И така цялата енергия на промяната ще отиде в запалянковски страсти по битка, която не е същностна, за да забравим за протестите, за енергия на улицата и смисъла на искането този път да бъде различно и да се бръкне надълбоко. Мен лично никак не ме интересува защо, дали и как един генерал от статуквото ще бъде сменен от друг.
Няма да стане. То и за това се налагат тези избори - и борбата ще бъде трудна, изнурителна и продължителна. Защото този път на прицел е самата Система и нейната съпротива е ожесточена, хибридна, но и откровена и дори вече не могат да се прикриват.
Горното е отговор и на онези, които твърдят, че проектите ни за Алтернатива вече са изиграли своята роля, Бойко е паднал и няма нужда от подкрепа на независимата и обективна аналитична и разследваща журналистика.
Истинската битка тепърва започва.
 
Фейсбук