ДПС: руски зависимости и корупционни схеми. „ДПС не e пронатовска и проевропейска партия“

Михаил Стоянов

Истинската същност на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми, заяви Местан

Бившият председател на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ Лютви Местан заяви пред Би Ти Ви, че Движението за права и свободи е с две лица и две крила.

Едното лице на партията било за пред хората и показвало как тя работи за евроатлантическите ценности. Другото обаче той определи като „истинското и пошлото“.

„Истинската същност на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми. ДПС е всичко друго, но не и пронатовска и проевропейска партия“, каза Местан.

По думите му в партията има политическо и бизнес крило, като „събирателната точка се явява вождът Ахмед Доган“. Той обаче не назова кой ръководи бизнес крилото на ДПС, като на няколко пъти повтори, че всичко се решава от почетния председател на партията.

„Политическото крило представя красивото лице на партията. То обаче няма място дори на ниво председател на партията в бизнес крилото“, уточни Местан.

Той добави, че най-важната национална задача в момента е разбиването на монопола на ДПС в смесените райони. Според него „силно ДПС е равно на слабо дясно и дискредитиран евроатлантически път на страната“.

Лидерът на ДОСТ каза още, че политическото време на премиера Бойко Борисов изтича и най-вероятно „ще слезе от власт заради тежките зависимости от Доган“.

Местан призова да се провери по време на управлението на Борисов какъв процент от обществените поръчки са отишли към „фирмите на партия, която се обявява за опозиционна“.