Другари, не се правите на две и половина и на големи европейци, докато ни давате за пример мемориали, които нямат нищо общо с казуса на МОЧА!

Biliana Ambareva

Нелепите сравнения на МОЧА с монументите в Берлин и Виена няма да бъдат толерирани в групата! Образовайте се относно тези паметници преди да ръсите нелепи аналогии. 
Първо: паметника в Берлин и този във Виена са построени от руснаци, докато двата града са все още под съветска окупация. 
Второ: и двата паметника са костници и двата паметника са на загинали войници и са с международен статут на военни гробове. 
Трето: преди съветските войски да се изтеглят от Австрия е подписан договор за поддръжката на въпросния паметник. 
Всякаква  аналогия с ПСА в България е абсолютно безпочвена! Този паметник няма НИЩО ОБЩО със паметниците, които давате за пример. Те са с тотално различен международен статут на военни мемориали! ПСА не е костница и няма такъв статут!  Другари, не се правите на две и половина и на големи европейци, докато ни давате за пример мемориали, които нямат нищо общо с казуса на МОЧА! 
Него можете да го сравнявате единстнено със съветските монументи в Полша и Чехословакия, които бяха съборени! 
Нас "съветската" армия не ни е освободила, защото не сме били окупирани! Също така армията през 1944г. не е съветска, а червена. Ние сме акупирани, за да бъдем превърнати в съветска колония!

Фейсбук

Tags: