Друго си е факта, че държавната Банка за развитие е раздала 1 милиард на 8 фирми, за половината от които със съмнения за свързаност с Пеевски, да излезе в национален ефир.

Vladislav Panev

Друго си е факта, че държавната Банка за развитие е раздала 1 милиард на 8 фирми, за половината от които със съмнения за свързаност с Пеевски, да излезе в национален ефир. В случая по БТВ от министъра на икономиката Kiril Petkov.

От години твърдя, че тази банка няма смисъл да съществува в този си вид. Помните битката ми срещу незаконния строеж на Гайтански - Вълка до язовир Искър (още чакаме Фандъкова да издаде заповед за бутане). Строежът е от фирма, получила 150 милиона лева подарък точно от ББР (най-големият кредит в историята на банката въобще).
Тази банка е ползвана за прасенце касичка от близките до Борисов олигарси и има достатъчно писано по темата от свободните медии в България (шапка им свалям за това, специално Николай Стоянов от Капитал  е хвърлил сигурно стотици часове труд за разиване на схемите). Тя замести в тази си роля КТБ. Просто клиентелата разбра, че няма смисъл да фалира банка след банка. Просто може да си прибира милиардите от държавната ББР. Както няма смисъл да фалира телевизии за промиване на общественото съзнание като опита с ТВ7. Просто може да инсталира шефа на ТВ7 за шеф на националната БНТ. Схемата за ограбване е една и съща. Време е за възмездия. За да не се повтаря никога повече.
 
Фейсбук