Думата на Борисов вече не струва нищо пред тези важни до скоро хора, защото те са определени за отстрелване и той трябва да принесе своето досегашно „приятелство“ с тях на олтара на собственото си оцеляване.

Tosho Kostadinov Peykov

Въжеиграчът между Кремъл и Белия дом – Бойко Борисов, лъже и то, като за последно – мнение във Фейсбук.
Това не е новина и може да бъде установено от всеки човек, способен да прави прости съждения и да търси и намира достъпна информация в интернет. Но борисовият проблем се задълбочава от това, че, под чужд натиск, вече явно не може да удържа думата си пред досегашните си приятелчета и поддръжници-мафиоти и не може да продължава да ги пази. Лъжите му вече не хващат вяра. Въпреки големите си артистични заложби, Слугата на двама господари, в случаите с Васил Божков, братя Бобокови и Валентин Златев беше осветен в цялата скала на своите мафиотски обвързаности и користни зависимости. От най-явните до най-тъмните и най-незаконните.
Опрощаваше 700 милиона такси на Васил Божков и го пазеше години от американците, откриваше мощности, режеше лентички на новите производства на братя Бобокови, не търсеше данъци и складове за милиарди от Лукойл и изведнъж – за да ударят президента и да намалят руското влияние – се започнаха арести. Думата на Борисов вече не струва нищо пред тези важни до скоро хора, защото те са определени за отстрелване и той трябва да принесе своето досегашно „приятелство“ с тях на олтара на собственото си оцеляване. Вече явно, неговите изяви показват голяма слабост и страх, защото безуспешно се мъчи да бъде слуга на двама господари – и на Москва и на Вашингтон. Премиерите на страните от ЕС той не ги брои вече за живи – минава ги с 200 километра в час. Но с Кремъл и с Белия дом Въжеиграчът трябва да се съобразява и да изглежда привидно, че поддържа баланса между тях.
С опита си на постоянно застрашен прислужник в мафията СИК, Борисов, както към Маджо, първоначално се присламчи към госпожа Меркел за покровител и наричаше лидерите на Европа "началниците" в първия си мандат. После видя, седейки с преводач отстрани, че решенията в ЕС се вземат трудно, че не могат да се справят с националиста Орбан, а също и с национал-нихилиста Борисов.
Но неговата непокрита с нищо горделивост ще му донесе и най-лошото – Борисов ще стане неприемлив и за Брюксел. А за европейските пари от 6-12-15 милиарда евро вече започнаха да се оглеждат по-умните от неговите досегашни авери, които усетиха, че около Капо де тути капи вече духа вятърът на промяната и че, като свърши още малко мръсна работа, лъжецът ще си отиде...

Фейсбук

колаж : Фейсбук