Дянков: Борисов не е зависим от Цветанов, но от Цветанов зависи много

Главницата е около 410-20 милиона, но лихвите се трупат всеки ден, моето мнение е, че главницата трябва да се плати веднага. Белене не ни трябва, глупав проект е, много корупционен. Тази тема икономически не е рентабилна за България и никога не е била, единствената причина е корупция в политиката, но не вярвам някой да иде на подсъдимата скамейка, заяви по БТВ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Излизането ми от правителството беше заради вземането на голям заем, за да се плати на милионери - производители на зърно. Орешарски прави други внушения, защото изглежда зле, ако си бил финансов министър, банка да не е била в добро състояние. Но КТБ по мое време не беше на етап банкрут, даже не беше в толкова лошо състояние, каза Дянков.

Предстоящото сливане на банки ще е много полезно за бизнеса; сега системата е фрагментирана. В последната година има едно сливане, което беше успешно. Не вярвам, че ще има голям интерес от външни банки. Сливанията ще са на нашия пазар. Ще бъде интересно в чии ръце ще влезе Банка Виктория - дали в ръцете на хора, разбиращи от банки или в ръцете на Телеком, напр.

Ако се следва логиката, г-жа Цачева има две силни преимущества за президент- да представлява страната навън, което тя е правила, да гледа работата на НС и ако излизат оттам закони, които не са добре обосновани, да налага вето. Цачева е силен юрист, каза той.

Цветанов сега няма толкова силно влияние както, когато беше в кабинета, но все пак има влияние. Премиерът не е зависим от него, той има по-разнообразна подкрепа. Но от Цветанов зависи много, каза той.

http://frognews.bg/