Европейска африканска територия : Условията за бизнес в БГ са далеч назад от тези в Грузия, Македония, Сърбия и дори Руанда ...

 

Най-добрите места за инвестиране са Нова Зеландия, Сингапур и Дания дори Грузия и Македония, а на дъното са Венецуела, Еритрея и Сомалия ...

Под мъдрото ръководство на др.Борисов и патрЕотите сме едва на 50-о място в класацията на Световната банка Doing Busines.

снимка ФБ Бойко Борисов

Страната ни не само изостава от другите в ЕС, тя вече диша праха на повечето балкански страни. Македония например заема завидното 11-о място, а на две места пред нея е Грузия. Сърбия, Косово, Черна гора също са по-напред, както и Румъния, която е 45-а.

В Doing Busines България се представя традиционно зле по няколко показателя. Сред тях е присъединяването към електромрежата. В новото издание обаче положението е направо трагично - страната ни е пропаднала с 37 позиции и е 141-ва между 190 държави, намирайки се в компанията на Того, Палау и Монголия. Вместо да се улеснява, прокарването на ток и узаконяването на електромери у нас става все по-бавно и по-скъпо, сочи докладът на Световната банка. Средното време за уреждане на формалностите за година се е удвоило - от 130 до 262 дни.

Влошаване има и в условията за регистриране на фирма и започване на дейност. България вече е 95-а по показателя "стартиране на бизнес", докато миналата година бе 82-ра.

"Под лупа"