Един млад българин от протестите и някои от неговите виждания за България

Стамат Стойчев е млад бургазлия завърнал се от чужбина и участва от първите дни в протестите .

Той е завършил математическата гимназия в Бургас и е странствал, работил и учил в чужбина. Работил е в Англия, САЩ и Швейцария. Има завършени пет висши образования като две от тях са в Швейцария.  България и по-точно Странджа, откъдето е рода му е в сърцето му и това е причината да участва в протестите и да милее за една по-различна България .

Своите виждания за България създадени като искания на "Национален Протест 2020 - БЪЛГАРИЯ"  и нейното бъдеще е подредил в азбучен ред.

Ето някои от тях в навечерието на Деня на независимостта на България.

България - демократична, правова, суверенна, свободна и независима. 
 
Активно участие на гражаданите в законотворчеството-пряка демокрация
Гешев и Борисов - лична оставка и такава на кабинетите им. Разследване.
Лустрация, изкарване на досиета, изчистване от кадри на старата система и на свързаните с тях лица.
Инвестиции и стимулиране на производства с висока добавена стойност.
Развитие на приоритетни ключови отрасли - ИТ, високотехнологични, иновативни, биоземеделие, култулен, здравен, холистичен туризъм.
Ъглова маса за обществени дискусии от национално значение.
Ясни , прозрачни и справедливи критерии и механизми за разпределение на европейски и бюджетни средства към целеви групи, обвързани със системи за отчетност, оценка и контрол.
 
Докато България има такива млади хора и тук и в чужбина ние можем да сме спокойни за бъдещето й, защото те не се чудят какво да правят, кога и как. Те са избрали да участват в протестите и да кажат това, което искат, което очакват, но не намират в Родината си и се борят за убежденията си.
 
И нека премиерът Борисов да бъде сигурен, че не някаква си мафия и някакви маргинали платени от някаква измислена олигархия - конкуренция на онази на Шиши и Киро искат оставката му и в деня на българската независимост.
 
Нека в утрешният празничен ден бъдем горди, че България има и такива синове и дъщери като Стамат Стойчев от Бургас.
Честита независимост !
 
"Под лупа"