ЕК: Няма да коментираме събитията в България. Не сме с широко затворени очи

Няма да коментираме събитията в България, заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с обстановката у нас от последните дни, предаде БТА.

Колкото до отношението на ЕС и на ЕК по въпроса с върховенството на закона в България и други страни, прилагаме механизма за сътрудничество и проверка. Той е в действие и е нашето средство да следим положението с върховенството на закона, включително в България, добави говорителят.

Нищо не се е променило по този въпрос. Очите ни със сигурност не са "широко затворени", посочи той по повод репликата на президента Румен Радев. 

Можем да допълним, че парите от еврофондовете се крадат и усвояват от българската олигархия близка до премиера Борисов. Липсва истинска законност, а един прокурор в България е просто всемогъщ и недосегаем. Нима в ЕК харесвате премиер и вицепремиер от комунистическата ДС, които защитават друг агент на ДС, който избирателно използва етническо напрежение и атаки. Управлението, което не искате да критикувате е престъпно такова по отношение на правосъдие и опазване на околната среда и правата на българските граждани. Това е истината, която сте проспали поради лични или партийни интереси ...