Еманюел Макрон води пред Марин льо Пен

 

В Сен Мартен Макрон е лидер със 67,6%, а Марин льо Пен има 32,4%. Във Френска Гвиана разликата е 65 на сто срещу 35 на сто. На Мартиника Макрон води със 77,5%, а Марин льо Пен взима едва 22,5% от гласовете.

Кандидатът за френски президент Еманюел Макрон води по резултати от отвъдморските територии на страната, предаде белгийският вестник "Соар", цитиран от БГНЕС.

Според анкетите на вестника при вота в Сен Пиер и Микелон основателят на движение „Напред!“ получава 63,3% от подкрепата на избирателите. Гласовете за съперничката му Марин льо Пен са 36,7%.

Още по-осезаема и любопитна изглежда е разликата в САЩ и Канада. В Ню Йорк Еманюел Макрон печели с 94,7% спрямо 5,3 за Марин льо Пен. В Чикаго разликата е съответно 92 на 8, а в Отава и Монреал – 90% срещу 10%.

Гласуването в отвъдморските територии на Франция се проведе вчера.

Публикуването на прогнози и резултатите от екзитпола от избирателните секции във Франция е забранено от закона преди края на гласуването. Нарушението се наказва с глоба в размер на 75 хиляди евро. Въпреки това медиите на съседните страни, включително Белгия, Швейцария и Германия, традиционно публикуват данните от собствени проучвания.  

http://www.faktor.bg