Е, как да просперираме с тази матрица и тези кандидати?

Гледам икономическите стратегии на партии, има добри попадения. Но са безутешно извън времето и тенденциите в глобалната икономика целта - икономиката след коронакризата ще бъде друга, има отрезвяване, има нови ниши, нови възможности.
Къде ще създадете новите работни места, защото сега единстено расте държавната администрация? Как ще насърчите стартъпите, иновации, глобалните български играчи? Нула, нула, нула.
Но най-лошото е, че състоянието на българския пациент е много, много тежко. В редица отрасли, времето за реакция е отминало, и ще имаме кризисен мениджмент като единствена опция. Съответно държавното ни управление и програмите трябва да бъде изградени върху кризисния мениджмънт.
А те всичките са ЕСфондоцентрични. Усвояване, усвояване, усвояване.
Този проблем изниква от това, че делът на нормалния бизнес и нормалните политици намалява за сметка на огромно количество от политици-посредници, които от политиката правят бизнес, а сега на мода са ЕС фондовете, повтарят в транс 30 милиарда, 30 милиарда готови пари и то в евро, и пропускат да забележат, че тези пари ще са по-малко от 10 процента от БВП на страната, тоест не там трябва да бъде фокуса.
И заради тези "лесни" пари ще нанесат такива поражения върху икономика и общесто, върху ценностния багаж, върху нагласите към предприемачество, към пазарна конкуренция. Появи се новата фигура на нерискуващия политик-бизнесмен, посредник на европари.
Почетният е най-големия привърженик на "водорода", тоест той най-зеления отвсякъде. Да се досещате, че той преди другите ще усвои всяка политическа мода, която идва от Брюксел. Ще взема парите, а пригласящите му "зелени" ще си останат като слабоплатен бекинг вокал. Той ще прави корупция, те ще правят моралното прикритие.
Е как да просперираме с тази матрица и тези кандидати?
 
Фейсбук