Задържаха кандидат-депутат от "Патриотичен фронт" на Валери Симеонов, отглеждал и пресовал канабис*

Задържаха кандидат-депутат, отглеждал и пресовал канабис (tribune.bg)

Както вече бе съобщено, на 4 ноември на територията на Сливен е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване производството и отглеждане на наркотични вещества, при която в природен парк Сини камъни бяха открити засети растения канабис.

На място бе установен и задържан 47-годишен мъж от Сливен. След извършен оглед, са иззети 23 растения канабис, инструменти и торове, необходими за отглеждането на растенията.

При претърсване и изземване на адреса на задържания бе открита сушилня с изградена вентилация, в която към момента е имало растения. Намерени и иззети са още торове, три метални кутии и 21 стъклени буркани със зелена листна маса.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата. Уведомена е Софийска градска прокуратура, тъй като е установено, че задържаният е кандидат за народен представител. 

47-годишният кандидат за депутат от Сливен, който бе задържан за канабис и освободен се казва Валентин Велев. Той е на 10-то място в листата на коалиция Патриотичен фронт. Член е на НФСБ.

*Заглавие за публикация в "Под лупа"