Заслепението държи още много от нас, българите. Някои от нас си имат и партия, която да поддържа слепотата им.

Nedialko Bakalski

Един въпрос ли? – Стотици са, дето мира ми не дават.
Строихме измислено някакво общество, но не го достроихме. Вървяхме напреки на пътя – странично някак – заднешком. И не построихме нищо. А повредихме държавата си – дълбоко повредихме обществото.
В това време империалистите на Запад богатееха. И пенсионерите, и безработните  там живееха несравнимо по-богато от нашите герои на социалистическия труд, да не говорим за нашите пенсионери и безработни.То безработица нямало било у нас!  
 Виждаме го, но не всички. Заслепението държи  още много  от нас, българите. Някои от нас  си имат и партия, която да поддържа слепотата им. 
Багодарен съм на руския цар Александър II и на руските и другите бойци от руската армия, и на родните наши опълченци, за Освобождението на част от България. Благодаря!
Майната му на това, че Освобождението ни не е било цел на войната с Турция тук у нас и на Кавказ. Целта, както казва Историята е далечна, завоевателна, завладяване на плацдарм за походи на юг. И плацдармът е създаден – това сме ние, нашата България с нашите русофили. Знаете ли това, русофили? Водачите ви го знаят, а вие сте употребени, използвани, маша, пета колона. Трудно ви е да си го признаете, но е така. И на Вазов не е било лесно да си го признае, но го е знаел. 
Не ми пука, че нашето Освобождение  се е получило малко така, между другото. Положи се основата на днешна България. Пак Благодаря.   Темата е голяма, писано е много, който иска, може да се осведоми богато. 
Моята тема тук,  дето много ме мъчи, много умувам, и все нещо не ми достига, за да получа просветление.  Не зная само аз ли виждам един голям парадокс, голямо противоречие, дето мира ми не дава.   Ето парадоксът: 
Русофилството е  към царска Русия Освободителка. Русия на Романови. Русия Освободителката. Нали? 
Но. Дойдоха болшевиките. И  затриха напълно онази Русия. Изтрепаха, унищожиха до крак цялата династия Романови. Изтрепаха, унищожиха, убиха цял един слой от царската държава – интелигенция, култура, армия, духовенство, и най-вече, затриха цялата онази съзидателна мощ на страната. Вече я няма   любимата Русия. Но има русофилия! А русофиличта стана съветофилия. Ха обяснете ми това! 
 Защо го направиха, не е тема за момента. По темата  е въпросът ми към русофилите, дето някой упорито организира  сборища, като  Копринка.     Не намразихте ли убийците на царя Освободител и целия му род и държава?  Не ги ли проклехте? Не? Как ще защитите паметта на царя Освободител, ако се преклоните пред убийците му?  Ще измените на русофилството си?   Обичате ли и тези, които затриха онези, които всички обичахте? Кога сте русофили – при царя, или при убийците му? Това е парадоксът, дето ме трови.

Фейсбук