Затворен и режисиран дебат на фалшива демокрация, фалшива медийна свобода, фалшиво правосъдие, фалшива енергийна сигурност чрез Турски поток и енергийни зависимости.

Ilian Vassilev

Близо 90 процента от времето на централните медии е отделено на формати, които обслужват властта или партии на статуквото. Днес измислиха формат с участието на МВРО по абсурдния критерий "перспектива да влезе във властта" и удобната опозиция на БСП, за да спестят на ГЕРБ и на Корпулентния вицепремиер, както и опората на модела истинската критика от протестиращите и извънпаламентарните. Затворен и режисиран дебат на фалшива демокрация, фалшива медийна свобода, фалшиво правосъдие, фалшива енергийна сигурност чрез Турски поток и енергийни зависимости.
И това наричат "честни избори", равноправни условия?!.
Стигат живковите стандарти за пленена и контролирана държава. Сякаш не могат и не искат да приемат че ще бъдат сменени - и с избори и с непрекъснати протести.
За това днес новината е безпрецедентната двупартийна реакция от САЩ за двустранните отношения, в подкрепа на протестите и остра критика на състоянието на корупцията, на медийната свобода и върховенството на закона.
Не мога да си представя по-звучен шамар за Борисов.
Дани Митов и Екатерира Захариева да обясняват, как нещата ще се оправят.
Но и политиците от опозицията нямат топки да бойкотират подобни телевизии. Със сигурност бойкотът ще произведе по-голям ефект отколкото възможността да изпратят послание пред Хекимян или Кошлуков ТВ. За Нова ТВ не говоря.
Всяко участие помага на тези "пленени" медийни посредници да лъжат и публиката и света, че у нас има медийна свобода и медии, които честно и справедливо представят шансовете за избор пред българския избирател.
 
Фейсбук