Защото България се управлява от слуги на Путин.

Георги Георгиев
 
 
Викам му оня ден на Ревизоро, я, покажи един ревизионен акт на Лукойл, пък той ...хък.
Ревизор, та дрънка.
Иде реч за следното.
Лукойл извършва най-голямото данъчно престъпление в България като регистрира офшорката Литаско, през която вкарва по документи всичкия си петрол, като му завишава изкуствено цената към рафинерията си "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.
Средно за последния 10 годишен период изнася 53% от горивото само през офшорката, като занижава цената, а после от нея към купувачите я продава на пазарна цена.
Така тук изкуствено оформя счетоводна загуба за сметка на печалба, която осчетоводява в офшорката, освободена от данъци.
Така, въпреки приходи от над 60 милиарда лева за последните 10 години, руснаците не са платили в България и 1 ст. данък печалба.
Нашите закони забраняват тази схема, която се определя като скрито разпределение на печалбата между свързани лица.
Според ДОПК и ЗКПО данъчната основа се определя на основата на сделки между несвързани лица или казано накратко - пазарната цена.
Глобата е 20 % от оборота, представляващ скрито разпределение на печалбата, т.е. за последния 10 годишен период глобата е около 5 милиарда лева.
Достатъчно е НАП да изиска фактурите за петрол и горива и да ги сравни ден по ден с пазарната цена.
При добра воля биха могли да изискат от швейцарските финансови органи и фактурите за доставки от и към руската офшорка Литаско.
Да, ама не.
Защото България се управлява от слуги на Путин.
Това не е най-голямата загуба на България от Лукойл.
Над 1 милиард лева губи годишно бюджета ни от играта на Борисов и кликата му с акциза.
Те умишлено държат най-ниския акциз в ЕС, за да може монополистът Лукойл и картелът му да ни щавят с огромни надценки.
Така, вместо парите да влизат в бюджета ни от акциз, се прибират от руснака.Иде реч за свръхнадценка от около 30 - 40 ст. на литър, което при 3 милиарда литра годишно потребление, прави над 1 милиард лева загуба за бюджета ни.
Нещо повече!
За да предотвратят вноса на по-евтини горива от съседни рафинерии Борисов и кликата му, заедно с ДПС и БСП приеха поредица от закони, които подсигуряват монопола на Лукойл.
30 милиона лева такса за разрешително за данъчен склад за горива, предварително внасяне на ДДС по веригата от всички търговци при вътреобщностно придобиване на горива.
Не и ако го купуват от Лукойл.
Допълнително се опитаха да смажат малките независими бензиностанции с куп утежняващи изисквания като неприкосновен капитал от 3 милиона лева, склад за 1 милион литра, наличност на 10 000 газови бутилки и всякакви подобни простотии, които да ги принудят да затворят врати, за да насочат хората към картела на Лукойл.
Това са фактите.
Изводите си правете сами.
По въпроса не реагира нито НАП, нито финансов министър, нито ДАНС, нито прокуратура.
А иде реч за десетки милиарди левове.
 
Фейсбук